Курятина потрапила до львівського супермаркету вже зараженою сальмонелою

18:20 4 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: fermer.ru

Джерело цієї інфекції – у трьох оселях Жовківського району.

Державна санітарно-епідеміологічна служба у Львівській області уточнила, що заключний діагноз «сальмонельоз» – у сімох жертв пацієнтів, госпіталізованих унаслідок споживання курей-гриль, придбаних у супермаркеті «Арсен» на проспекті Чорновола у Львові. А в 17-х – «Salmonella enteritidis».

Своєю чергою,«Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» інформує, що «Salmonella enteritidis» виявлена ним у п’яти пробах харчових продуктів – курці маринованій, двох пробах стегенець-гриль, гомілці-гриль і курці охолодженій ФГ «Варіо курчата». А також – у кухаря кулінарного цеху супермаркету «Арсен».

Її вже відсторонено від роботи з подальшим скеруванням для медичного огляду в лікувально профілактичний заклад. А з метою закриття кулінарного відділу супермаркету Державною санітарно-епідеміологічної службою у Львівській області скеровано у Львівський окружний адміністративний суд позов щодо застосування заходів реагування, передбачених законодавством.

Натомість Жовківським районним управлінням Головного управління Державної санепідслужби у Львівській області проведено спільно з Управлінням ветеринарної медицини у цьому районі позапланову перевірку постачальника курятини ФГ «Варіо курчата» – з відбором проб для лабораторного дослідження. За його результатами, «Salmonella enteritidis» виявлена у трьох домашніх осередках – трьох пробах харчових продуктів (курці гриль; крильці-гриль і стегенці курячому гриль).

А в двох домашніх осередках «Salmonella enteritidis» виявлена у змивах з об’єктів довкілля – на внутрішній поверхні холодильника й ручці газової плити. У цих вогнищах інфекції проведена заключна дезінфекція.

Матеріали про спалах інфекції вже надіслано до прокуратури Львівської області та управління Служби безпеки України у Львівській області. Профілактичні та протиепідемічні заходи тривають. Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби у Львівській області.

Як інформував сьогодні «ЩЛ», обласне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомляло, що усім отруєним курятиною з львівського супермаркету поставили заключний діагноз «сальмонельоз».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів