Коронавірус Sars-CoV-2 походить не з Китаю

20:41 1 липня 2020 р.

Фото до новини

Є велика ймовірність того, що вірус не розмножувався приховано серед китайського населення, а був занесений ззовні.

У всьому світі генетичний матеріал Sars-CoV-2 мутував вже сотні разів. Чому він змінюється і, головне, чи стає коронавірус заразнішим і небезпечнішим? - запитує німецьке видання Die Zeit.

Новий коронавірус порівняно стабільний. У цілому за останні місяці, незважаючи на поширення вірусу по всьому світу, нова мутація з'являлася в середньому тільки щодва тижні. РНК-віруси, такі, як Sars-CoV-2, мутують частіше від тих, чий генетичний матеріал складається з ДНК, проте в порівнянні з іншими РНК-вірусами, наприклад, вірусом грипу, новий коронавірус мутує відносно повільно.

Чи стане він більш агресивним і смертельним для людини? Ріхард Неєр з біоцентру Базеля в це не вірить. "Поки що не слід виходити з того, що вірус стане небезпечнішим у результаті окремих мутацій", - сказав він в розмові з Die Zeit.

Прикметно, що новий варіант вірусу в Пекіні зараз містить мутацію D614G. На генеалогічному дереві коронавірусу цей варіант дуже віддалений від Уханьскої лінії. Це дуже цікаво з епідеміологічної точки зору і свідчить про те, що вірус не розмножувався приховано серед китайського населення, а, дуже ймовірно, був занесений ззовні. Тобто, можна сказати, що після довгої подорожі вірус повернувся в Китай, - пише Die Zeit.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів