Контроль на коронавірус роблять на усіх ділянках українсько-польського кордону

15:05 12 березня 2020 р.

Фото до новини

На кордоні з Україною санітарний контроль проходять усі особи, котрі в'їжджають на територію Польщі, а також пасажири потягів; передусім їм вимірюють температуру.

Про це інформує Польське радіо.

Як було оголошено, санітарний контроль вже проводять на всіх ділянках польського кордону. Про це у середу повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоляс. На так званому внутрішньому кордоні (з країнами Європейського Союзу) працює 30 пунктів санітарного контролю.

Речниця головного коменданта Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоляс зазначила, що на кордоні з Німеччиною, Чехією, Словаччиною та Литвою працює 30 пунктів санітарного контролю. Натомість на кордоні з Росією, Білоруссю та Україною санітарний контроль проходять усі особи, котрі приїжджають до Польщі, також пасажири потягів.

Ґоляс нагадала, що у пунктах санітарного контролю на кордоні з Німеччиною, Чехією, Словаччиною та Литвою перевіряють осіб, котрі приїжджають до Польщі автобусами та мікроавтобусами.

«Під час санітарного контролю насамперед вимірюють температуру. Після підтвердження, що жодна з осіб не має підвищеною температури, функціонери отримують так звані локалізаційні картки (пасажира) та звіряють дані з документами, що посвідчують особу», - поінформувала Ґоляс.

«Щораз у випадку особи, котра почувається погано і має підвищену температуру, наступні заходи здійснюють медично-санітарні служби, відповідно до інструкції Головного санітарного інспекторату», - заявили у Прикордонній службі.

За найновішими даними Міністерства здоров’я, у Польщі підтверджено вже 47 випадків зараження коронавірусом. Крім того, за інформацією заступника мера Познані, у міській лікарні померла 57-річна жінка, у якої раніше виявили інфекцію.

Нагадуємо, міська рада запевняє, що у Львові дезінфікують зупинки громадського транспорту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів