Канадці подарували львівській лікарні унікальний апарат

12:10 7 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міська дитяча лікарня Львова отримала від канадських меценатів унікальний апарат відеомоніторингу енцефалографії.

Про це повідомили в четвер, 7 березня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Вже п’ять років поспіль, за сприянням благодійного фонду «SickKids Foundation», головою якого є професор Джеймс Рутка, а координатором проекту професор Мирослава Ромах, Міська дитяча клінічна лікарня Львова» отримує високоспеціалізоване обладнання, а лікарі дитячої лікарні мають змогу стажуватись у канадській клініці. Цього разу дитяча лікарня отримала в подарунок новітню нейромоніторингову систему «Video LTM» вартістю один мільйон 336 тисяч гривень».

Головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт уточнив: «Канадські меценати придбали для нашої лікарні новітній апарат відеомоніторингу енцефалографії, аналогів якому, на даний момент, в Україні немає. Завдяки такому апарату відбувається синхронна реєстрація запису електроенцефалограми, та відеоспостереження поведінки пацієнта. Це дозволяє виявити співвідношення патологічної активності на енцефалограмі з клінічною картиною нападу».

Дмитро Квіт також зазначив: «Окрім того, таке комплексне обстеження дає змогу верифікувати точну ділянку в мозку, з якої походять судоми, що є вкрай важливим для відбору пацієнтів, які підлягатимуть нейрохірургічному втручанню, а синхронний запис кривих ЕЕГ та відео пацієнта, дає змогу оцінити та віддиференціювати етіологію нападів (епілептичні та не епілептичні). Завдяки такому апарату, пацієнти можуть знаходитись на моніторингу від кількох годин і навіть до кількох діб, маючи змогу робити звичні для них справи, оскільки обладнання дозволяє вільне пересування в межах відділення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів