Індійські медики відпустили пацієнта зі Львівщини додому лише на кілька тижнів

11:10 16 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Максим Стасів знову полетить в Індію з надією, що донор для нього швидко знайдеться.

17-річний Максим Стасів зі села Підгірці на Стрийщині, за долею якого стежить уся Україна, повернувся до Львова. Індійські лікарі дозволили йому вперше за вісім місяців лікування недовго побути удома. Загроза для життя хлопця минула, стан його вдалося стабілізувати. Усе завдяки небайдужим українцям, які , щоб урятувати хворого, за лічені дні зібрали неймовірну суму – п’ять мільйонів гривень. 

Зовні про недугу Максима нагадує хіба що медична маска. Хлопець ходить, їсть, набрав 13 кілограмів. А вісім місяців тому перед польотом в Індію, він був лежачим. Лікарі не знали навіть , чи витримає пацієнт 10 годинний переліт.

У 17-річного хлопця виявили рідкісну вроджену ваду – синдром Ледда – аномальне розташування кишківника. У новонароджених це виправляють простою операцією. У Максима ж розпочалися незворотні зміни, тому орган довелось видалити .

Врятувати хлопця могла лише пересадка кишківника. Небайдужі люди за 10 днів зібрали рекордну суму – п’ять мільйонів гривень і спеціальним літаком пацієнт вирушив до Індії. Там хлопцю підшили стому і стабілізували його стан.

Звичайна їжа у нього досі не засвоєються. Хлопцю через крапельницю вводять спеціальне дороге харчування. Після довгих восьми місяців лікування в Індії, лікарі відпустили Максима на кілька тижнів додому набратися сил, адже попереду найважчий етап – пересадка.

Лікар розповів: «Були спроби індійськими лікарями відмінити харчування, яке вводиться у вену, але вони не були ефективними, тому що Максим починав втрачати у вазі і це власне свідчить про те, що пересадка є все таки необхідною».

Для того, щоб стабілізувати стан Максима, вже витратили 115 тисяч доларів. На подальше лікування грошей поки що вистачає.

Максим дякує усім за таку підтримку, за те, що не залишили в біді, відгукнулися. Днями хлопець з мамою знову летять в Індію з вірою, що донор швидко знайдеться, а орган приживеться.

Про це повідомили сьогодні, 16 жовтня, в Телевізійній службі новин» каналу «1+1»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів