Є ймовірність посилення карантинних обмежень через поширення Дельта-штаму, - медик у Львові

14:35 29 червня 2021 р.

Фото до новини

Епідеміологічна ситуація на Львівщині залишається достатньо стабільною. Про це свідчать невисокі показники кількості виявлених випадків захворювань на коронавірус упродовж останніх днів.

Про це під час брифінгу щодо епідситуації на Львівщині розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, пише DailyLviv.

«Кількість пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги, коливається від 5 до 20, або ж до максимум 30 осіб. Станом на сьогодні ліжкова мережа області заповнена на 8,4 %. Динаміка упродовж останніх днів достатньо спокійна, однак маємо пам’ятати, що вірус не зник, адже з’явились нові штами вірусу, що вже діагностують в інших країнах. Дотримання карантинних обмежень зараз є вкрай актуальним, оскільки на фоні такого відносного спокою люди часто забувають вдягати маски, дотримуватись соціальної дистанції, забувають і про гігієну рук», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Він також повідомив, що наразі існує ймовірність, що в уряді впровадять посилення карантинних обмежень. Це пов’язано з поширенням нового штаму Дельта, тому найкраще зараз дотримуватись усіх профілактичних заходів, аніж потім боротися з наслідками вірусу. Проте, усі вакцини, які зараз використовують в Україні, схвалені ВООЗ, і вони захищають від усіх штамів вірусу.

«Щодо вакцинальної кампанії, то у департаменті працюють над тим, щоб попри відносно спокійну ситуацію, наростити темпи вакцинації та провакцинувати якомога більшу кількість людей. Нова хвиля ковіду нас все-таки очікує. Тому важливо правильно до неї підготуватися, щоб вона минула якомога легше», - повідомив Орест Чемерис.

У Львові для щеплень від ковіду використовують три вакцини

На Львівщині щепили від коронавірусу 4577 осіб: вакцини не називають

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів