Голова Львівської ОДА роз’яснив причини відкликання ліквідації «Охматдиту»

15:30 15 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський надав під час апаратної наради роз’яснення своєї позиції щодо реорганізації лікарні «Охматдит».

Про це повідомили у вівторок, 15 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що голова ОДА наголосив: «Уникнути спекуляцій та перезапустити процес реорганізації лікарні «Охматдит» допоможуть експертні обговорення та прозорі конкурсні відбори. Суспільство повинно розуміти усі процеси та бути до них готовими.

Маркіян Мальський зазначив: «Незадовільний стан медицини є не лише на Львівщині, а й в Україні в цілому. Зрозуміло, що реформа потрібна, адже Національна служба здоров’я України підтримуватиме більші лікарні. Проте для громадськості був незрозумілий процес реорганізації, чому саме потрібно ліквідовувати «Охматдит», а не реорганізовувати його спільно зі Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром».

Голова Львівської ОДА роз’яснив: Відтак, враховуючи суспільну важливість, я відкликав проєкт рішення «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області» задля вироблення спільної та чіткої позиції. Кожен мешканець області повинен мати доступ до якісних медичних послуг. Тому для вирішення ситуації повинні бути проведені зустрічі з колективами, громадськістю, експертами, щоб зрозуміти економічну ефективність об’єднання вищезазначених дитячих медичних закладів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів