Голова Львівської обласної ради закликав районні співфінансувати медицину

17:20 3 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Олександр Ганущин заявив у п’ятницю: «Державного ресурсу на потреби важкохворих не передбачається, відтак витрати на дороговартісні медикаменти та лікування лягло на обласні ради»

У Львівській обласній раді повідомили сьогодні, 3 лютого, що її голова Львівської Олександр Ганущин доручив органам місцевого самоврядування розглянути можливість забезпечити співфінансування на рівні 10% «Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017-2020 роки», яку ухвалили під час сесії 31 січня. Про це йшлося під час засідання Обласної Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини» у п’ятницю, 3 лютого.

Ця програма передбачає фінансову підтримку хворих з гострою нирковою недостатністю, легеневою гіпертензією, з важкими формами артриту, серцево-судинною недостатністю та пацієнтів із трансплантованими органами. Всього на цю програму з обласного бюджету цьогоріч виділили близько 87 мільйонів гривень.

Голова обласної ради звернув увагу членів Асоціації місцевих рад на те, що ця програма має значне фінансове навантаження на обласний кошторис. Олександр Ганущин наголосив: «Державного ресурсу на потреби важкохворих не передбачається, відтак витрати на дороговартісні медикаменти та лікування лягло на обласні ради.  Проте це все є наші люди і ми маємо про них дбати. Тому звертаюся до керівників районних рад та мерів міст обласного значення відшукати у своїх базових бюджетах кошти на співфінансування потреб важкохворих мешканців Львівської області».

Про це повідомили сьогодні, 3 лютого, в прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів