Facebook помилково заблокував рекламу про користь вакцинації від коронавірусу

10:28 22 лютого 2021 р.

Фото до новини

Компанія Facebook почала блокувати повідомлення про користь і необхідність вакцинації від коронавірусу у своїй соціальній мережі. Причиною цього стала заборона на політичну рекламу та пов'язані з нею алгоритми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Politico.

Як повідомляється, мова йде про платну рекламу як мінімум у 110 спільнотах. Зокрема, соцмережа вилучила повідомлення про механізми дії вакцини та розташування пунктів для вакцинації. У Facebook визнали наявність проблеми і заявили, що вже відновили рекламу щеплень двох спільнот.

Наголошується, що Facebook запровадив заборону на політичну рекламу приблизно за тиждень до виборів президента США в листопаді 2020 року. Після цього компанія негласно продовжила у своїх сервісах заборону на такі матеріали, хоча її планували зняти через тиждень після голосування.

Нагадаємо, раніше Facebook заблокував можливість користувачам в Австралії переглядати і обмінюватися новинами. Так соцмережа відповіла на законопроект австралійської влади, який змусить Google і Facebook платити медіа за оригінальний контент.

Після цього глава уряду Австралії Скотт Моррісон заявив, що обмеження, які запровадила компанія Facebook для австралійських користувачів, обурюють. Однак він підкреслив, що цифровим корпораціям не вдасться тиснути на парламент країни.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів