Епідеміологи виявили в озері на Львівщині збудники лептоспірозу

17:24 30 червня 2017 р.

Озеро в Перемишлянах

Озеро в Перемишлянах
Фото: скріншот з «YouTube»

Лікар-епідеміолог Леся Мишковська застерігає: «Виявлений позитивний результат несе загрозу інфікування людей, які відпочивають біля озера, купаються в озері, займаються риболовлею».

У Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я України повідомили сьогодні, 30 червня: «При моніторинговому дослідженні об’єктів довкілля ( на лептоспіроз), доставлено взірець води, відібраний з озера «Молодіжне» в Перемишлянах у Львівській області. При дослідженні взірця води методом ПЛР лабораторією ОНІ виявлено позитивний результат №8 від 29 червня 2017 року – «Лептоспіра Sp.p.(патогенні)».

Лікар-епідеміолог відділення особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру міністерства охорони здоров’я України Леся Мишковська застерігає: «Виявлений позитивний результат несе загрозу інфікування людей, які відпочивають біля озера, купаються в озері, займаються риболовлею. Тож, рекомендую утриматися від купання в озері та від риболовлі».

 Про це повідомили сьогодні, 30 червня, на сайті Львівського обласного лабораторного центру міністерства охорони здоров’я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів