Епідемічні пороги перевищені в дев’ятьох областях України

12:15 20 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Минулого тижня в Україні захворіли на грип та ГРВІ 213 084 людини.

Про це повідомили в четвер, 20 грудня, в прес-службі міністерства охорони здоров’я, де також розповіли: «В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в дев’ятьох областях. Дуже важливо вакцинуватись, щоб отримати захист від грипу і тяжких ускладнень. Це вже зробили понад 138 тисяч українців».

«Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 553,5 на 100 тисяч населення, що на 6,7% більше епідемічного порогу в Україні. Епідемічні пороги перевищені в Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій та областях: Одеській. Перевищення епідемічного порогу не означає, що у цих областях епідемія грипу», – поінформували також у МОЗ.

«Минулого тижня на грип та ГРВІ захворіли 213 084 людини. 66,5% із них – діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 7,2% та 3,6% відповідно. Двоє людей із групи ризику померло внаслідок вірусу грипу типу А (Н3N2) і корона вірусу», – повідомили також у прес-службі міністерства охорони здоров’я.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів