Дитяча лікарка ініціює у Львові створення Фонду безкоштовних ліків і Фонду страхування медичних працівників

14:54 23 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Станом на 23 жовтня на Львівщині 126 пацієнтів, які перебувають в реанімації, 39 з них підключені до апаратів ШЛВ. За статистикою, завантаження ліжок у лікарнях області становить 54%. Це - не є критична кількість, проте хворих на ковід треба ліпше забезпечувати ліками.


Відео: Львівський пресклуб

Про це повідомила Галина Курило, завідувачка другого хірургічного відділення Львівської міської дитячої лікарні, кандидатка в депутатки ЛМР від партії «Слуга народу», пише Dailylviv.

- Я вперше балотуюсь у депутати, бо хочу з’ясувати, куди використовують кошти на боротьбу з пандемією, чому люди змушені купувати ліки власним коштом, якщо їм обіцяли безкоштовне лікування, - сказала вона під час пресконференції «Бізнес на коронавірусі: хто і як заробляє?» у Львівському пресклубі. – На жаль, ця пандемія триватиме довго. Коли вона тільки почалась, країна перебувала у стані незавершеної медичної реформи, коли саме намагалися реформувати стаціонарні заклади в районах і було невідомо, що буде з інфекційними лікарнями. Добре, що більшість закладів зберегли, а адміністрація медичних закладів цілком адекватно зорієнтувалась в умовах нових викликів. Завдяки цьому вдалося врятувати багатьох людей. Але нестача ліків – це проблема.

Галина Курило зауважила, що протокол лікування коронавірусної інфекції з’явився пізніше, ніж сама хвороба. Щоб ліки дійшли до пацієнта, їх потрібно було вносити до протоколу лікування і вже тоді проводити закупівлі. Ці бюрократичні процедури забрали дорогоцінний час, чим, за її словами, скористались «ділки і шарлатани» – так звані посередники між лікарями і хворими, які заробили на чужій біді.  

- «Слуга народу» ініціює створення Фонду для безкоштовної закупівлі ліків і це - найперше, що мало би запрацювати у новообраній Львівській ОТГ. Люди повинні отримувати ліки із цього фонду безкоштовно. Крім того, потрібен Фонд страхування медичних працівників. Чомусь, про них на 30-му році Незалежності згадали лише тепер, коли прийшла пандемія. Лікарі тоді, попри мізерні зарплати, стали і почали працювати на межі власних сил. А обіцяної доплати дочекалися лише під осінь. Понад 30 медиків загинули, заразившись на роботі від своїх пацієнтів. Центральна і місцева влада мусять подбати про соціальний захист тих, хто рятує сьогодні інших, – наголосила Галина Курило.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів