Двоє дітей у Львові раптово померли від невідомої пневмонії. «Не можемо до себе прийти» - лікар

13:10 2 травня 2024 р.

Фото до новини

Дівчинці було одинадцять років, хлопчику - шість.

Про це DailyLviv.com стало відомо власних джерел у медичних закладах.

Як розповів DailyLviv.com медичний директор з хірургічної роботи “Охматдиту” Богдан Мальований, дівчинку привезли в лікарню о 9.00 у критичному стані, пульс не прослуховувався. Лікарі доклали максимум зусиль, аби врятувати дитину, викликали інфекціоністів, але, попри всі реанімаційні зусилля медиків, у дитини о 14.00 констатували смерть.

Хлопчик до надходження в лікарню також, за словами батьків, хворів три дні. В “Охматдиті” його рятували добу. Хоча медик припускає, що в прихованій формі діти могли недужати довше. 

“Діти були в шоковому стані. У дівчинки не прослуховувався пульс. Хлопчику проводили діаліз”, - наголосив лікар.

Богдан Мальований розповів, що це — рідкісний випадок, коли одночасно в лікарню привезли двох дітей з такими важкими пневмоніями. Раніше два смертельні випадки з діагнозом пневмонії, за його словами, траплялися впродовж цілого року.

"Щоб дві (DL - пневмонії) одночасно, то в нас вперше таке. Не можемо до себе прийти", - сказав лікар.

“Результати серологічних досліджень, чи є там якийсь специфічний вірус, які відправили у Київ, очікуємо. Бо у двох дітей була пневмонія важка. Однакова причина, діагноз однаковий. Просто в однієї пацієнтки — блискавична. В хлопчика перебіг хвороби тривав довше”, - наголосив Богдан Мальований.

Директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко повідомила DailyLviv.com, що матеріал, який надійшов з “Охматдиту”, перевірили на різні типи вірусів.

“Перевірили на грип, респіраторну групу, ентеровіруси, хантавірус. Їх немає. Матеріал, який досліджували, прийшов з “Охматдиту”. Є певна процедура. На щось скеровували патанатоми і результати ще роблять”, - зазначила Наталія Тімко-Іванченко.

Директор з хірургічної роботи “Охматдиту” Богдан Мальований радить батькам не зволікати, коли вони бачать ознаки вірусної або іншої інфекції у дітей, звертатися до сімейного лікаря, щоб він оцінив стан дитини і скерував її до вузьких спеціалістів. 

Пневмонії у дітей, за словами Богдана Мальованого, останнім часом почастішали.

“Є пневмонії, але не такі важкі, кориговані діти, немає таких шокових станів. Останнім часом пневмонії почастішали. В реанімації зараз чотири дитини, а загалом у відділенні - 16 дітей з пневмонією”, - підсумував медичний директор з хірургічної роботи.

Як стало відомо DailyLviv.com з приватних джерел, в лікарні зараз перебуває братик хлопчика, який помер. Дитині - 1 рік і 9 місяців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів