Домашній стоматолог або як обрати іригатор

12:28 29 серпня 2019 р.

Фото до новини

Іригатори або очисники порожнини рота вважаються новинкою на ринку домашнього догляду за порожниною рота. Багато хто з нас замислюється, наскільки такі пристрої необхідні в щоденній гігієні зубів та ясен і чому однією зубної щітки недостатньо.

Масажер для ясен та профілактика парадонтозу

Іригатори мають ще назву домашніх стоматологів. Така назва цілком обґрунтована. Адже регулярне використання таких пристроїв допомагає вирішити відразу кілька завдань:

  • усунути забруднення і залишки їжі в міжзубних ділянках і просторі між зубним рядом і брекетами;

  • забезпечити профілактику карієсу і усунути запалення ясен;

  • доповнити основні щоденні процедури людям, які потребують особливої уваги в догляді за зубами: курцям, людям, хворим на діабет, тим, хто носить коронки або імпланти.

Робота іригатора заснована на різних режимах тиску для подачі води. Завдяки цим режимам можна забезпечити собі або стандартну щоденне чищення ротової порожнини, або масаж ясен для профілактики пародонтозу. Замість води в прилад можна залити звичайний ополіскувач для рота - тоді чистка зубів буде максимально ефективною. Деякі моделі таких пристроїв містять кілька насадок, щоб ними могли користуватися всі члени сім'ї. Ознайомитися з моделями іригаторів можна на сайті https://allo.ua/ru/irrigatory/.  

Турбота про здоров'я вдома і в подорожах

Завдяки своїй компактності і відсутності крихких деталей, більшість власників іригаторів беруть їх з собою в подорожі. Незнайомі країни з місцевою їжею, неможливість дотримуватися режиму щоденної гігієни можуть стати випробуванням для здоров'я зубів. А іригатор підтримає здоров'я ротової порожнини навіть в умовах дикої природи, адже для його роботи достатньо води в резервуарі і зарядженого акумулятора. 

Переваги таких дорожніх приладів оцінені і носіями брекетів: спрямований потік води легко справляється з видаленням залишків їжі з важкодоступних ділянок зубів. 

Значна користь від пристрою для курців: під тиском водяного потоку тютюновий наліт з зубів зникає простіше. Проведений масаж ясен попереджає запалення, які часто виникають внаслідок куріння.

Вибираючи для себе іригатор, звертайте увагу на його режими чищення: наявність тільки стандартного монопотоку може обмежити використання приладу у людей з чутливою емаллю або запаленими яснами. При парадонтозі ефективніше буде застосувати масажний режим. В цьому випадку вода подається більш м'яко і обережно. Якщо це ваш перший пристрій по догляду за порожниною рота, то звертайте увагу на наявність в функціоналі м'якого режиму очищення: так знайомство з "домашнім стоматологом" буде комфортним. 

 У деяких моделях завдяки різним насадкам доступний режим очищення мови для більш ретельного догляду за порожниною рота. У разі купівлі іригатора для всієї родини вибирайте пристрій з декількома насадками: по одній на кожного користувача. Якщо такий прилад потрібен в подорожах, доцільно звернути увагу на компактні моделі, що працюють на акумуляторах. В цьому випадку гігієна рота стане доступною в будь-яких умовах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів