До Львова повернулися на ротацію зі зони бойових дій військові медики

20:45 5 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Львові зустріли військових медиків Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, які майже три місяці у складі передової мобільної військово-лікарської групи проходили службу в зоні проведення АТО.

У Львові зустріли військових медиків Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, які майже три місяці у складі передової мобільної військово-лікарської групи проходили службу в зоні проведення АТО. За словами керівника групи підполковника медичної служби Василя Бітнера, у зоні відповідальності медиків у погонах були Донецький аеропорт та населений пункт Піски.

Загалом вони надали допомогу понад 400 пораненим військовослужбовцям і провели понад сотню операцій у польових умовах. Після короткого відпочинку військові медики повернуться назад, адже саме там потрібні їх самовідданість і професіоналізм.

Про це повідомили сьогодні, 5 січня, в прес-службі мінстерства оборони. Порівняно розгорнутіше інформує про це у понеділок львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва:

 «Їх ледь більше десятка, – інформує представник Західного регіонального медіа¬центру Міністерства оборони України підполковник Тарас Грень. – І пробули вони в зоні АТО близько трьох місяців. Але за цей час встигли стати легендами серед українських бійців. Вони – це військові медики Військово¬ медичного клінічного центру Західного регіону, які входили до складу передової мобільної війьково¬лікарської групи».

За словами керівника групи підполковника медичної служби Василя Бітнера, в зоні відповідальності львівських військових медиків були такі важкі і важливі напрями, як Донецький аеропорт та населений пункт Піски. Загалом вони евакуювали із зони бойових дій близько 400 поранених та провели понад сотню операцій у польових умовах. 

Загалом львівські військові медики з першого дня російського вторгнення перебувають на передовій. Вони в числі перших, разом з 24-ю¬ механізованою бригадою, висунулись на курський кордон, коли Путін розпочав широкомасштабні «навчання» своїх військ і створив реальну загрозу збройного вторгнення з цього напряму.

Разом зі своїми цивільними колегами львів’яни рятували і рятують життя захисників України. Майже весь персонал Військово-¬медичного клінічного центру Західного регіону пройшов крізь війну. За словами самих медиків, після короткого відпочинку вони повернуться у зону бойових дій».

Про це повідомляється в понеділок на сайті газети «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів