До Львова переїжджає медичний заклад з Краматорська, який лікуватиме онкохворих

21:47 9 травня 2022 р.

Фото до новини

В одній із приватних клінік Львова працюватимуть лікарі КНП «Обласне територіальне медичне об’єднання м. Краматорськ». Це стало можливим завдяки співпраці та домовленості медиків обох закладів.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Зараз переговори ведуться із близько 10 лікарями з Краматорська – переважно онкологічного спрямування із залученням напряму хіміотерапії. Львівська клініка може надати краматорським медикам приміщення для роботи.

Як повідомили у львівській клініці, лікарі переходять на роботу до Львова, оскільки є великий ризик пошкодження їхньої лікарні та дороговартісного медичного обладнання через бойові дії, які ведуться на Краматорському напрямку. Окрім того, частина пацієнтів лікарні перебуває на заході України, тож вони зможуть продовжувати отримувати необхідне лікування. Краматорська лікарня законтрактована з НСЗУ і продовжуватиме працювати відповідно до умов контракту.

Обидві сторони сподіваються розпочати роботу вже у травні.

"Краматорська лікарня є юридичною особою, відповідно вона змінила місце надання медичних послуг і уклала договір оренди з львівською клінікою. 

Лікарі, що працюватимуть тут, зможуть і надалі вносити дані в електронну систему охорони здоров'я, лікувати пацієнтів, і таким чином продовжувати свою роботу та отримувати за це кошти", - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Назву львівського медзакладу не розголошуємо з міркувань безпеки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів