«Дні діагностики й профілактики глаукоми» триватимуть на Львівщині до 20 березня

18:18 27 лютого 2017 р.

Медики радять пройти обстеження на глаукому в офтальмологічних кабінетах поліклінік за місцем проживання або в глаукомному кабінеті обласної клінічної лікарні.

У департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 27 лютого, що він уже традиційно проводить у лікувально-профілактичних закладах Львівської області акцію «Дні діагностики та профілактики глаукоми». Цьогоріч вона триватиме з 27 лютого до 20 березня.

Як зазначили у департаменті, такі акції мають велике значення, адже глаукома є підступною хворобою: на початкових стадіях протікає безсимптомно, однак у подальшому призводить до незворотної втрати зору. Найчастіше недуга розвивається у осіб у віці від 40 років.

У 2016 році у межах акції на Львівщині обстежили 27 869 пацієнтів. Зокрема, у Львові – 6636, а в обласному глаукомному кабінеті на базі Львівської обласної клінічної лікарні – 155. Підвищення внутрішньоочного тиску виявили у 889 обстежених. Діагноз глаукоми підтверджено у 200 пацієнтів. Зараз у Львівській області на обліку перебувають близько 8200 осіб

Відтак, медики радять мешканцям Львівщини, аби зберегти свій зір, пройти обстеження на глаукому. Зокрема – звертатись в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або в глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні на вулиці Некрасова, 35.

Про це повідомили сьогодні, 27 лютого, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів