Держлікслужба у Львівській області виявила у 2013 році лише один (!) фальсифікат ліків

15:28 26 листопада 2013 р.

Фото до новини

За це невідомий об'єкт господарювання сплатив втаємничену суму штрафу.

Державна служба з лікарських засобів у Львівській області повідомила, що у 2013 році було виявлено одну серію лікарського засобу "Етанол 96" (20 упакувань на суму 149 гривень), який був заборонений до реалізації розпорядженням Держлікслужби України від 7 липня 2012 року як такий, що має ознаки фальсифікації. Було складено протокол про адміністративне порушення, за яким порушника згодом максимально оштрафували. Цей лікарський засіб об'єкт господарювання знищив. Таку несподівану відповідь Державна служба з лікарських засобів у Львівській області  надала на інформаційний запит Львівського прес-клубу щодо виявлення ліків-фальсифікатів. Не назвала ані об'єкт господарювання, який продавав фальсифікат, ані суму штрафу. 

Без коментарів можна залишити і "рекордну" кількість виявлених ліків-підробок. Схоже, що працівники Державної служби з лікарських засобів у Львівській області або ніколи не хворіють, або купують собі ліки за кордоном. 

Тим часом член тимчасової комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я України Павло Петренко стверджує, що не менше ніж 5% фармацевтичного ринку України заполонив фальсифікат. А за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) кількість фальсифікату в Україні становить у десять разів більше - аж 50%.

Наприклад,Спілка споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення подає ознаки фальсифікації як мінімум семи популярних фармацевтичних препаратів. Ось їхній перелік: доларен, енап, кларитин, мезим, супрастин, фестал, ефералган.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів