COVID-19 виявлять за 10 секунд з подиху інфікованого, - польський винахід

00:38 12 лютого 2021 р.

Фото до новини

Польська фірма ML System створила пристрій, який виявляє коронавірус за допомогою дихання менше, ніж за 10 секунд. Тепер він пройде клінічні випробування.

Про відкриття цього пристрою заявив президент Республіки Польща Анджей Дуда в селі Зацерне (Підкарпатське воєводство) під час відвідин штаб-квартири компанії ML System - виробника та дистриб'ютора фотоелектричних панелей.

Про це повідомила агенція PAP, пише Dailylviv.

"Сьогодні ми представимо найновіший продукт компанії, абсолютно незвичний, особливо в нинішній дуже складний час, коли на нас впливає пандемія COVID-19. Пані та панове, це пристрій, який також виявляє COVID-19 на диханні менше, ніж за 10 секунд ", - повідомив Анджей Дуда.

Дуда висловив надію, що цей пристрій не тільки запобіжить багатьом коронавірусним інфекціям і врятує багатьох людей від інфекцій, але, перш за все, полегшить життя суспільствам у всьому світі.

"Відкриття цього пристрою тут, у компанії поблизу Жешува (...), сьогодні є великою гордістю не лише Підкарпаття, але і всієї Республіки Польща, а також моєї. Я вважаю, що незабаром після клінічних випробувань, які розпочнуться найближчими днями, цей пристрій зможе піти у масове виробництво і - сподіваюся - зробить компанію відомою у всьому світі, оскільки це те, що не було створено та представлено - наскільки мені відомо - ніким ", - сказав президент Анджей Дуда.

Обіцяють запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію

Частіше госпіталізуємо молодих пацієнтів від 35 років у середньому та важкому стані, кисневозалежних, - медик

Після відпочинку на самоізоляцію: до «червоної» зони потрапило 80 країн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів