Covid-19: в Україні хочуть відновити виробництво вакцин

12:46 26 жовтня 2020 р.

Фото до новини

20 жовтня МОЗ разом із вченими та науковцями презентували президенту України Володимиру Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти COVID-19.

Про це інформує МОЗ.

Як написано в повідомленні, ці дослідження тривали шість місяців. Вчені, молекулярні біологи провели роботу з підбору оптимального числа епітопів, антигенів, щоб створити комбіновану вакцину і надійно забезпечити тривалий імунітет. Доклінічні дослідження кандидата у вакцини підтвердили стійкий результат вироблення антитіл і показали нейтралізацію вірусу COVID-19 в інфікованих клітинах людини.

Дослідження проводились, зокрема, в лабораторіях Туреччини та США. Надалі планується проведення трьох фаз клінічних випробувань. Для цього наразі МОЗ визначається з підприємством, яке змогло б за рахунок своїх потужностей виготовити вакцину для продовження досліджень.

МОЗ запевняє, що Україна має всі можливості для відновлення виробництва вакцин проти вакцинокерованих інфекцій. Держава буде підтримувати цей напрямок, зокрема фінансово.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів