Covid-19: у вихідні у Львові працювала лише одна лабораторія

14:12 6 липня 2020 р.

Фото до новини

Лікарні міста Львова, котрі приймають пацієнтів із COVID-19, заповнені на 30%. У вихідні працювала лише одна лабораторія на вул Круп"ярській.

Про це розповів під час брифінгу мер Андрій Садовий, інформує пресслужба ЛМР.

«Якщо подивитись статистику, то вона за вихідні не показує реальну картину, бо проведено 797 тестів, з них — 105 підтверджених ПЛР по області. Але працювала лише одна лабораторія на вул Круп"ярській. Якби працювали всі інші лабораторії, ми б мали інший результат.

Що мене заспокоює, що медична система міста справляється: у нас по Львову завантаженість ліжок — до 30%, по області - загалом 40%. Ми не зможемо побороти коронавірус в одному місті чи області. У світі йде ріст, і навіть ті країни, які послабили карантин, вертаються до посилення карантину. Ми не можемо собі цього дозволити, бо ці країни, посилюючи карантин, бізнесу дають кошти, а у нас таких можливостей нема, нам треба навчитись жити за шведською моделлю, коли і бізнес має працювати, і маска має бути постійно, бо маска у 18 разів захищає, ніж коли її нема.

Я думаю, що ми не дійшли жодного піку і поки нема вакцини, то розмови про піки, плато, другу хвилю — це тільки розмови", — прокоментував мер міста Андрій Садовий.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів