Covid-19 на Львівщині: кількість госпіталізованих росте, перебіг хвороби стає складнішим

23:09 9 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Упродовж останніх двох тижнів медики Львівщини фіксують негативні тенденції щодо госпіталізації хворих, їх кількість зростає, а перебіг хвороби стає дедалі складнішим.

Про це сьогодні, 9 жовтня, на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, пише DailyLviv.

«Станом на ранок 1297 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. Пацієнти поступають важкі, із складними формами вірусно-бактеріальних пневмоній. Щоденна кількість тих, які потребують госпіталізації, коливається в межах 130 осіб. Завантаженість ліжок другу добу перевищує 50%. Тому тенденції є тривожними. Але говорити про брак ліжок із кисневою підтримкою передчасно. Ситуація напружена, але контрольована, попри те, що має ознаки погіршення», - акцентував Орест Чемерис.

Також щодня зростає кількість виїздів бригад швидкої допомоги до осіб з підозрою на Covid-19. За попередню добу було майже 60 викликів. Тому медики вкотре закликаю дотримуватись карантину та не нехтувати засобами індивідуального захисту.

Приватні лабораторії будуть безкоштовно тестувати на COVID-19, - міністр.

Нове зонування: Львів і ще два райони області - у помаранчевій зоні.

МОЗ почало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів