Частина пацієнтів з Covid-19 повернулася у Винниківський госпіталь, де вчора були проблеми з киснем

00:13 22 листопада 2020 р.

Фото до новини

Після нічної поламки в обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих кисневу станцію полагодили і швидко відновили центральне забезпечення пацієнтів киснем. До госпіталю у Винниках зі Львова повернулася частина пацієнтів.

Про це 21 листопада у Фейсбуці повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, пише DailyLviv.

"Після нічної поламки  кисневу станцію оперативно полагодили і швидко відновили  центральне забезпечення пацієнтів життєдайним киснем. Колеги переконали, що ніякого вибуху не було.
На момент мого приїзду у ковід-стаціонарі  госпіталю лікується 180 хворих. До госпіталю повернулися  з лікарні швидкої допомоги частина пацієнтів, які попросили продовжити лікування саме у Винниківському госпіталі ветеранів,"- написала Ірина Микичак.

За її словами, адміністрація госпіталю разом з департаментом ОЗ нарощує потужності стаціонару з кисневими магістралями. Щодоби клініка споживає не менше 3000 тон кисню. 

Ірина Микичак стверджує, що кошти державної субвенції розплановані та використовуються за призначенням.

"А от виплати медикам за договором з НСЗУ надходять з деякою затримкою. Однак рівень зарплат суттєво зріс. До прикладу середня зарплата лікаря з доплатами ковідними становить 32 тисячі грн., у медсестер  - 22 тис.грн. Проте, є нагальна потреба в додаткових  фінансах на медикаменти. Це питання відпрацюємо з НСЗУ", - зазначила заступниця міністра.

У Винниках - нештатна ситуація з киснем у військовому госпіталі

Нагадаємо, 20 листопада, пізно ввечері, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що наразі у Винниківському госпіталі через вибух тимчасово немає можливості постачати кисень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів