Близько сотні львів’ян здали кров для поранених воїнів та онкохворих дітей

10:37 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, в ТРЦ «King Cross Leopolis» відбулася акція «Краплина життя – це я».

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що акція «Краплина життя – це я» в ТРЦ «King Cross Leopolis» зібрала базу потенційних донорів для потреб постраждалих в зоні АТО та онкохворих дітей. У повідомленні також конкретизують:

«Минулих вихідних, 12 жовтня, на території ТРЦ «King Cross Leopolis» відбулася акція «Краплина життя – це я». В акції взяло участь близько 100 учасників, 55 з яких залишили свої контактні дані для бази потенційних донорів, яка буде використовуватися для потреб постраждалих в зоні АТО та онкохворих дітей.

Асоціація молодих донорів України, за підтримки Діагностичного центру «Медіс», Львівського обласного центру служби крові, Ротаракт клубу «Львів» та ТРЦ «King Cross Leopolis», уже вдруге у Львові проводить цю акцію, головною метою якої є привернення уваги громадськості до проблем донорства крові в Україні. У пересувній експрес-лабораторії фахівці з ДЦ «Медіс» та Львівського обласного центру служби крові визначали групу крові і резус-фактор усім охочим та записували їхні контактні дані.  Також усі охочі мали можливість виміряти свій артеріальний тиск.

Волонтери з роздатковими інформаційно-агітаційними матеріалами (пам’ятка донора крові та інформаційний флаєр) спілкувалися з відвідувачами ТРЦ, розповідали їм про донорство, його суспільну необхідність та запрошували взяти участь в акції. Ініціатор акції, лікар-радіолог та координатор Львівського осередку Асоціації молодих донорів України Володимир Студент розповів також: «Ця акція проводиться у Львові вже вдруге. Нашою основною метою є збільшення поінформованості звичайних львів'ян про донорство крові, кому саме вони можуть допомогти і для чого. Волонтери відповідали на всі питання, які цікавили тих, хто брав участь в акції, і спростовували страхи та міфи про донорство крові».

Своєю чергою, представник компанії-партнера акції ДЦ «Медіс» Оксана Петрух зазначила: «Під час проведення цієї акції для нас найважливішим є зворотній зв'язок з громадськістю. Ми бачимо, що люди підходять, цікавляться і не залишаються байдужими. Питання донорства було актуальним завжди, але раніше потребуючі дуже часто залишалися з ним один на один і самі, у різний спосіб, були змушені шукати донорів крові для себе чи своїх близьких. Сьогодні це питання стало особливо актуальним в світлі подій, які відбуваються на Сході. Тому Діагностичний центр «Медіс» як українська лабораторія зразу погодився співпрацювати з Асоціацією молодих донорів та підтримати цю акцію».

Натомість лікар травматолог-ортопед, президент Ротаракт клубу «Львів» Роман Машталер повідомив: «Нам відразу сподобалась ідея створення всеукраїнської бази потенційних донорів крові, і ми, без вагань, долучились до проведення цієї акції, яка стала одним з кроків до реалізації масштабного проекту. Асоціація молодих донорів України робить важливу роботу, особливо в цей нелегкий для всіх нас час, тому ми збираємось і надалі підтримувати їх у цьому».

Якщо Ви бажаєте долучитися до бази донорів, телефонуйте 067-405-06-15, звертайтесь на сайт: krov.ua, або шукайте Львівський осередок в соціальних мережах: fb.com/amdu.lviv, vk.com/ amdu.lviv. Контактна особа: Володимир Студент, тел. 099-164-18-88,  е-mail: student.volodymyr@gmail.com.

Довідка 

У 2006 році Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Асоціація молодих донорів України» впровадила Програму пропаганди донорства крові «Здай кров – врятуй життя!», яка спрямована на залучення громадян до безкоштовного донорства крові. Водночас організація приділяє багато уваги вихованню у молодих українців розуміння потреби уважного ставлення до власного здоров’я та здоров’я ближніх і підвищенню престижу донорства в нашій країні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів