Більшість медзакладів на Львівщині пройшла процес автономізації

17:45 26 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації стверджують, що Львівщина готова до медичної реформи вторинного та третинного рівнів.

Про це повідомили у вівторок, 26 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що більшість медичних закладів Львівської області, які надають медичну допомогу мешканцям на вторинному та третинному рівнях, пройшли процес автономізації та перетворені у некомерційні комунальні підприємства. Про це сьогодні йшлося під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Як зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко, кількість закладів охорони вторинного та третинного рівня, які зараз функціонують в галузі області становить 127 одиниць. Під час засідання Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук дав доручення головам обласних адміністрацій та керівникам департаментів до кінця року закінчити атономізацію закладів вторинного та третинного рівнів. серед доручень – пришвидшити процеси комп’ютеризації медичних закладів.

«В межах впровадження медичної реформи в частині комп’ютеризації медичних закладів в обласному бюджеті для закупівлі комп’ютерної техніки передбачені п’ять мільйонів гривень, після освоєння яких, обладнання розприділять серед обласних закладів охорони здоров’я», – поінформував Іван Собко.

Прем’єр-міністр наголосив на важливості контролю рівня вакцинації населення. В медичних закладах області на сьогодні є майже всі імунобіологічні препарати для планової імунізації, окрім дифтерійно-правцевого анатоксину (АДП) для ревакцинації дітей у віці 6 років.

Прем’єр-міністр доручив проінформувати населення області щодо вакцинації та розповсюдити інформацію максимально широко, аби знизити рівень захворюваності. Медичним закладам доручили підготуватись до співпраці з НЗСУ до 3 лютого 2020 року.Одним з доручень Олексія Гончарука є розробка обласних програм підтримки медичних закладів та установ на вторинному та третинному рівнів на 2020 рік.

Як інформував «ЩЛ», психлікарню зі Львова хочуть перенести в село Заклад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів