Альфа-ліпоєва кислота: переваги та використання

14:45 24 липня 2024 р.

Фото до новини

Альфа-ліпоєва кислота (АЛК) є потужним антиоксидантом, що виробляється в організмі, який допомагає регенерувати інші антиоксиданти, такі як вітамін Е, вітамін С і глутатіон.

Прийом альфа-ліпоєвої кислоти як добавки може допомогти зміцнити ваше здоров'я, знизити ризик розвитку хронічних захворювань і навіть може сповільнити втрату пам'яті.

Зменшення нервового болю

Окислювальний стрес виникає, коли в організмі є дисбаланс вільних радикалів і антиоксидантів, що, на думку вчених, може спричинити мітохондріальну дисфункцію та нервові болі.

«Причина болю в нервах ще остаточно не встановлена, але провідна теорія полягає в тому, що окислювальний стрес пошкоджує нерви та ізоляцію цих нервів», - каже доктор медичних наук, який пише про користь альфа-ліпоєвої кислоти для лікування болю при діабетичній нейропатії. «Aльфа ліпоєва кислота купити потрібно, тому що допомагає підвищити мітохондріальну ефективність нейронів і забезпечує кофактор важливих клітинних ферментів».

Якщо дисбаланс вільних радикалів і антиоксидантів є причиною болю в нервах, АЛК потенційно може допомогти підвищити ефективність мітохондрій і відновити функціональність нервових клітин, додає вона.

Профілактика хронічних захворювань

На додаток до лікування нервових болів, ALA також може запобігати утворенню токсичних окислювачів і нейтралізувати вже вироблені оксиданти.

АЛК діє як антиоксидант, допомагаючи нейтралізувати шкідливі вільні радикали в організмі. ALA може допомогти захистити клітини та тканини від окисного пошкодження, яке, як вважають, сприяє різноманітним хронічним захворюванням, додає вона. Це може запобігти шкідливим ланцюговим реакціям, спричиненим цими окислювачами, таким як рак легенів, шлунка, товстої кишки та молочної залози, уповільнюючи або навіть зупиняючи прогресування захворювання.

Лікування неврологічних захворювань

Альфа-ліпоєва кислота може допомогти в лікуванні таких захворювань, як хвороба Альцгеймера, які можуть бути спричинені дисбалансом у швидкості виробництва та усунення вільних радикалів, що призводить до вікової нейродегенерації та зниження когнітивних функцій.

Вплив таких металів, як свинець і кадмій, також може призвести до пошкодження ділянок мозку, відповідальних за мислення, пам'ять і навчання, і може призвести до ризику деменції та розсіяного склерозу.

Зменшення запалення

Протизапальні властивості [АЛК] можуть бути корисними в лікуванні захворювань, що характеризуються хронічним запаленням.

Мета-аналіз 2018 року виявив, що прийом альфа-ліпоєвої кислоти може значно знизити CRP - тип білка, синтезованого печінкою, який підвищується у відповідь на запалення. У пацієнтів із підвищеним рівнем СРБ добавки альфа-ліпоєвої кислоти знижували маркери запалення в аналізі крові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів