334 921 пацієнт скористався на Львівщині програмою «Доступні ліки»

11:10 25 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львівській облдержадміністрації запевнили: «Cтаном на сьогодні, у межах програми «Доступні ліки» медичні препарати отримав 334 921 пацієнт».

Про це повідомили в понеділок, 25 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Суб’єктам господарювання відшкодували кошти за 505 095 рецепт (77,1% від загальної кількості виписаних рецептів) на загальну суму 23 003,4 тисячі гривень. З початку року до участі у проекті залучили 748 аптечних закладів, виписали 654 860 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів».

«У відповідності до показників Державного бюджету України на 2018 рік, Львівській області передбачено на реалізацію вказаної програми субвенцію з державного бюджету у сумі 65 мільйонів 302,4 тисячі гривень. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів