26% хворих на Covid - діти першого року життя, - головна лікарка

15:54 11 грудня 2020 р.

Фото до новини

За минулу добу коронавірус підтвердили у 663 мешканців області, у стаціонарах знаходяться 1574 людини. Частка дітей із загального обсягу становить від 3,5 до 5%. Медики розповідають, останнім часом діти почали хворіти важче.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

«Упродовж останнього часу у нас збільшився відсоток дітей, які важко переносять недугу. Зокрема за увесь період лікування коронавірусної інфекції, було проліковано 11 дітей з синдромом Кавасакі», - зазначила головна лікарка лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда.

Медики пояснюють, синдром Кавасакі – це гостре гарячкове захворювання дитячого віку. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Без адекватного лікування летальність сягає 1 %. Але навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

«Це дуже серйозний синдром, який може мати різні ускладнення для життя, зокрема він ускладнюється коронаритом - запаленням коронарних артерій серця. Основне лікування – це введення імуноглобулінів. Таке лікування є дорогим, але всіма зусиллями ми стараємось дітям допомогти», - зазначила Олександра Бурда.

Вона додала, жодна дитина, яка лікувалась у медзакладі із синдромом Кавасакі, немає клінічних ускладнень, діти одужали, їх виписали додому.

Чимало дітей, яких лікують в ОХМАТДИТІ від коронавірусу, мають супутні захворювання. Це ускладнює лікування, зазначають медики.

«Значний відсоток дітей – це діти, які мають серйозні супутні патології. Цукровий діабет, гематологічні, ендокринні патології, вроджені вади сечовидільної системи, ниркову недостатність тощо»,-  зазначила Олександра Бурда.

Загалом за увесь час від початку пандемії у медзакладі пролікували 475 дітей з підтвердженим ковідом та підозрою на нього. Наймолодші пацієнти – новонароджені, таких приблизно 3%.

Діти першого року життя – 26 %. Найбільше госпіталізованих хворих на ковід дітей – від 1 до 14 років. Це 68 % від загальної кількості госпіталізованих в «ОХМАТДИТ».

Найважчий пацієнт ОХМАТДИТ, у якого серйозне ураження легенів, прийшов до свідомості

В Україні фіксують повторні випадки зараження коронавірусом, - Степанов

На Львівщині готують ще дві лікарні для Covid-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів