250 людей захворіли на кір у Львові

19:45 14 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

У міськраді запевнили: «Щеплення від кору в поліклініках міста з 15 січня зробили 8800 дітям».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в середу, 14 лютого: «Від початку 2018 року станом на сьогодні на кір у Львові захворіли 250 людей, з яких 193 – діти. Щеплення від кору в поліклініках міста з 15 січня зробили 8800 дітям».

Головний  позаштатний спеціаліст з епідеміології управління охорони здоров’я ЛМР Олена Баворовська розповіла: «Надійним захистом від кору є вакцинація. Бо навіть якщо людина все-таки захворіє на кір, а це може трапитись тоді, коли вона щеплена один раз, або не пройшла ревакцинацію, то завжди переносить інфекцію в легкій формі, без ускладнень. В той час у тих людей, які невакциновані жодного разу, захворювання може протікати у важкій формі, яка вимагатиме обов’язкової госпіталізації, і можуть бути такі ускладнення, як пневмонія, енцефаліт – доволі загрозливі ураження дитячого чи дорослого організму. Тому ще раз закликаємо львів’ян вакцинуватись від кору».

«За інформацією Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», серед тих, які захворіли на кір у Львові, 29% були щеплені. Проте захворювання у них проходило у легкій формі. Кір – гостре вірусне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями: воно може спричинити пневмонію, отит та інші бактеріальні інфекції, енцефаліт. Люди, які двічі щеплені, і люди, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет до захворювання. Проте ті діти і ті дорослі, які не вакциновані і не хворіли на кір, мають високий ризик захворіти», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів