20-23 травня німецький хірург Клаус Екснер вдруге проведе у Львові низку операцій

18:00 20 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Під час цього візиту професор планує провести понад 60 консультацій, у тому числі дітям-сиротам та дітям, батьки яких загинули чи служать в зоні АТО.

З 20 до 23 травня у Львові з візитом вдруге цього року перебуває всесвітньовідомий пластичний хірург, професор, доктор медичних наук Клаус Екснер. У рамках міжнародного проекту «BigShoе» він проведе в Комунальній 8-й міській клінічній лікарні на вулиці Навроцького, 23 низку операцій для дітей і дорослих. Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб зазначив також:

«Упродовж попередніх візитів професор, спільно з нашими лікарями, проконсультував понад 100 пацієнтів і прооперував понад 50 осіб. Останній візит професора у лютому 2015 року мав позитивний резонанс як в Україні, так і в Німеччині.

Візит відбувся за підтримки футбольного клубу ФК «Баварія Мюнхен», який надав благодійну допомогу для придбання дихального апарату. Адміністрація лікарні придбала апарат (ШВЛ) «ЮВЕНТ А» з компресором (виробництва Україна, ціна 372 тис. грн.) для потреб дитячого опікового відділення Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Під час цього візиту професор планує провести понад 60 консультацій, у тому числі дітям-сиротам та дітям, батьки яких загинули чи служать в зоні АТО. Кількість операцій визначиться після проведення консультацій. На консультації записані діти і дорослі з різних областей України.

Окрім Львова і області, будуть проконсультовані пацієнти з Одеської, Вінницької, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Полтавської, Миколаївської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької, Київської областей.  Коли завдяки професору і нашим лікарям діти з вродженими вадами позбуваються їх і в них гарні пальчики, чи з’являється посмішка, чи вони можуть повноцінно розплющити очі, то це, звісно, неоціненна робота, за яку ми професору дуже вдячні».

Своєю чергою, приват-доцент, доктор медицини, хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер розповів:

«Дуже дякую за ласкавий прийом. Я вже у Львові вп’яте. Я радий, що між нами виникла така добра дружба і співпраця. Також дякую лікарю Василю Савчину, який організовує тут роботу і візити, щоб надавати допомогу дітям. 

Цього року «Баварія» (Мюнхен) надала нам велику підтримку. На жаль, в ті дні «Баварія» виграла від «Шахтаря». Але, насправді, виграли українські діти, тому з цією фінансовою допомогою ми зможемо надавати великій кількості дітей кращу допомогу. Також дякую, що цього року в складі делегації є доктор Уте Екард з Франкфурта-на-Майні, яка буде супроводжувати мене під час операцій у Львові.

Сьогодні після обіду і завтра до обіду ми будемо оглядати дітей. А до суботи будемо проводити операції.

Сподіваємось, за можливістю зробимо якомога більше операцій. Мене вже чекають 62 дитини. Їх спочатку треба обстежити, а потім вже визначимо, що з ними робити.  Мені видається, що українські діти, порівняно з німецькими, більш терпеливі.

Тут діти сприймають це як допомогу. А в Німеччині діти вважають, що їм завжди просто повинні допомогти».

Натомість лікар-офтальмолог Уте Екард зазначила: «Я також дуже рада, що мене запросили сюди. Я питала, чи можу надавати таку допомогу, і мене взяли в склад делегації. Я взагалі вперше буду надавати медичну допомогу і оперувати не у своїй країні. Сподіваюся, що наша співпраця буде позитивною для дітей, тому що пластика дуже часто поєднується з офтальмологією. Ми часто у Франкфурті проводимо операції разом з професором, тому, думаю, зможу бути корисною тут».

Пластичний хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер у Львові не вперше. Співпраця з німецьким професором триває з 2012 року.

За цей час Клаус Екснер обстежив понад 100 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, прооперував більше 50 хворих з птозами повік, утворами різних локалізацій, післяопіковими та гіпертрофічними рубцями. Крім того, німецький хірург ознайомив українських колег із власною методикою оперування вад очей. 

У 2012-2013 рр. німецький лікар провів консультації 67 хворим дітям з вродженими та набутими вадами розвитку. Разом з українськими лікарями, Клаус Екснер прооперував 23 дитини з вродженими птозами очей, рубцевими післяопіковими контрактурами, та 4 дорослих пацієнтів з післяопіковими контрактурами, вродженими синдактиліями, гемангіомами великих розмірів, птозом повік. Для лікарів 8-ї лікарні, дитячих офтальмологів, комбустіологів Івано-Франківська хірург прочитав лекцію про проблеми лікування вад обличчя.

У 2014 році професор був у Львові впродовж 10 днів. За цей час Клаус Екснер проконсультував пацієнтів з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Загалом, було проконсультовано 35 пацієнтів, з них 27 дітей. Результати лікування добрі. 

У період з 15 по 18 лютого 2015 року професор проконсультував 34 пацієнти, з них 25 дітей, із різними вродженими та набутими вадами. Більшість пацієнтів звернулася із вродженими птозами повік та вушних раковин, гемангіомами та невусами обличчя, післяопіковими та посттравматичними рубцями і дефектами обличчя.

Разом з львівськими хірургами, німецький лікар прооперував 16 пацієнтів.  Співпраця з німецьким хірургом продовжується. 

Дитячий опіковий відділ був створений як окремий структурний підрозділ К8МКЛ м. Львова 13 грудня 1994 року. З 2004 року відділ входить до міжлікарняного відділення «Центр термічної травми та пластичної хірургії». Це єдине у Львівській області відділення, яке надає спеціалізовану медичну допомогу дітям при термічній травмі і її наслідках.

Щороку у дитячому опіковому відділенні лікується понад 450 пацієнтів.

За весь час існування вже надано допомогу понад 10 тисяч пацієнтів.

Постійно розширюється спектр патології і методів лікування, які запроваджуються у відділенні. Надається допомога дітям із важкими рубцевими деформаціями і контрактурами, ранами різного генезу, естетичними дефектами, які потребують хірургічної корекції.

Запроваджено сучасні методи лікування – використання ліофілізованих ксенодермотрансплантатів, компресійна терапія рубців, застосування ларингеальної маски та новітніх анестетиків для наркозу, метод експандерної дермотензії, пластика клаптями на перфорантних судинах, мікрохірургічні втручання. Відділення співпрацює із аналогічними клініками України та зарубіжжя: Центр лікування опіків у Сєменовіце-Шльонське (Польща), Опіковий центр Шрайнерс Госпітал у Бостоні (США), клініки пластичної хірургії, численні благочинні організації та місії – «Допомога Західній Україні» (Швейцарія), «Заради дітей» (Німеччина), «Медичні місії для дітей» (США), «Співпраця лікарів задля допомоги дітям» (США), Організація Українок Америки, Організація «Сороптиміст Інтернешнл» (Люксембург, Данія, Львів, Англія) та ін. 

Завдяки такій співпраці, було значно покращено матеріальне забезпечення відділення (наркозні апарати, операційні столи і лампи, електрокоагулятори, хірургічні інструменти, шовний матеріал, ліки) та фаховий рівень лікарів.  Щороку лікарі з-за кордону приїздять в опіковий центр м. Львова для обміну досвідом, навчання та допомоги із консультацією найскладніших медичних проблем.

Задля поглиблення такої співпраці, у 2012 році був створений телекомунікаційний центр, який дозволяє консультуватися із закордонними лікарями дистанційно, проводити дистанційні навчання для персоналу К8МКЛ. За допомогою клубів «Soroptimist International» (Львів), «Soroptimist International» (Люксембург), «Soroptimist International» (Данія), минулого року був проведений капітальний ремонт приміщень дитячого опікового відділення і створені належні умови для лікування дітей.

Про це повідомили сьогодні, 20 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів