1800 інфекціоністів зможуть запобігти поширенню коронавірусу, – Прем’єр

15:00 3 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: uatv.ua

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що в Україні є 1800 лікарів-інфекціоністів, які зможуть запобігти поширенню китайського коронавірусу у разі його занесення.

Про це керівник уряду, як повідомили в понеділок, 3 лютого, в агенції новин «Укрінформ», заявив на брифінгу після презентації програми «Доступні кредити 5-7-9%». Олексій Гончарук зазначив: «У нас, як мені доповідали, 1800 інфекціоністів зараз мобілізовано про країні. Тобто, ми знаємо, хто має реагувати на небезпеку, якщо вона виникне. У кожній області є як мінімум дві підготовлені бригади інфекціоністів, які розуміють, що потрібно робити, якщо таки сигнал надійде».

За словами Прем’єра, в країні не зареєстрований жодний лабораторно підтверджений випадок коронавірусу, але влада готова до будь-яких сценаріїв. Олексій Гончарук запевнив, що українська влада дуже тісно співпрацює із Всесвітньою організацією охорони здоров'я та двічі на день контактує з нею щодо ситуації з коронавірусом у світі.

3 лютого Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив розпорядження «Про заходи запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV» та проєкт «Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків інфекційних хвороб, спричинених коронавірусом 2019-nCoV».

У п'ятницю, 31 січня, Гончарук на виконання завдання Президента Володимира Зеленського доручив посилити безпекові та профілактичні заходи з недопущення занесення і поширення в Україні нового коронавірусу. Прем’єр доручив МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції.

ВООЗ 30 січня прийняла рішення про визнання ситуації з поширенням нової коронавірусної інфекції (2019-нCoV) надзвичайною подією у сфері громадського здоров’я, яка має міжнародне значення. Водночас, ВООЗ не рекомендував вводити жодних обмежень на поїздки чи торгівлю з Китаєм та іншими країнами, в яких зафіксовано випадки нової короновірусної інфекції.

Станом на 3 лютого 2020 року у світі зареєстровано 17 389 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції. Зокрема, 362 випадки пневмонії, викликані вірусом «2019-nCoV», – летальні.

Як інформував «Щоденний Львів», в Україні не було виявлено жодного випадку коронавірусу «2019-nCoV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів