1661 людина захворіла у Львові на гострі кишкові інфекції

14:40 25 липня 2018 р.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня
Фото: niceplace.com.ua

Упродовж шести місяців 2018 року у Львові зареєстровано 1661 випадок захворювання на гострі кишкові інфекції.

Про це повідомили в середу, 25 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Кишкові інфекції займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці. Саме тепла пора року є найпоширенішою для захворювання на гострі кишкові інфекції, які уражають шлунково-кишковий тракт і мають ознаки загальної інтоксикації організму. Про це застерігає Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Загальні клінічні прояви гострих кишкових інфекцій – загальна слабість, болі в животі, проноси, блювання, підвищення температури тіла, озноб, головний біль. Інкубаційний період (час від моменту зараження до появи клінічних проявів) триває від кількох годин до семи днів», – поінформували також у міськраді.

«Серед гострих кишкових інфекцій найчастіше зустрічаються: харчові токсикоінфекції, гастроентероколіт, ротавірусний ентерит, дизентерія, сальмонельоз та інші. Для групи кишкових інфекцій характерна локалізація збудника у різних органах травного каналу, але виділяється він з екскрементами людини і тому домінуючим є фекально-оральний механізм передачі», – розповіли: «Кишкові інфекції займають одне з провідних місць в інфекційній патології,  також у міськраді.

«Найчастіше забруднюються збудниками руки, об’єкти природного середовища  харчові продукти та вода, а також предмети вжитку, дитячі іграшки. Збудники кишкових інфекцій стійкі у зовнішньому середовищі. Так, наприклад сальмонели досить стійкі до дії чинників навколишнього середовища. Вони зберігають життєздатність у воді водойм від трьох днів до трьох місяців, у морській воді – до 27 днів, у маслі – до 200 днів, у молоці – до діох років, у м’ясі – від 12 днів до шести місяців, а в заморожених продуктах – до 750 днів», – поінформували також у міськраді.

«За шість місяців 2018 року у Львові зареєстровано 1661 випадок захворювання на ГКІ, з них захворілих дітей до 17 років – 1196 випадків, що складає 72%, з найвищим показником у віковій групі до чотирьох років – 62%. За поточний період 2018 року було зареєстровано 31 випадок харчових отруєнь, з них у 40% причиною було вживання неякісного дитячого харчування, у 40% – молочна продукція придбана на стихійних ринках, а у 20% – домашня м'ясна кулінарія», – повідомили також у міськраді.

Більше інформації – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів