Завтра у Львові сподіваються зібрати наймасштабніший хор за всю історію незалежної України

16:40 25 жовтня 2013 р.

А відтак – встановити рекорд масовості виконання пісні «Щедрик», відомої усьому світу завдяки її обробці композитором Миколою Леонтовичем.


Як повідомляє прес-служба міської ради, перед початком телевізійного вокального проекту «Битва хорів» каналу «1+1» 26 жовтня о 14.00 на Площі Ринок у Львові відбудеться грандіозний хоровий флеш-моб, який пройде під гаслом «Заспівай українського «Щедрика» і встанови рекорд країни». Десятки хорів і сотні вокалістів зберуться разом, щоб об'єднатися в єдиний хор та заспівати в унісон.

Долучитися до флеш-мобу може кожен охочий. Для участі потрібно вивчити українську пісню «Щедрик» та приєднатися до величезного хору у центрі міста.

Співати хористи будуть під керівництвом заслуженого артиста України, хормейстра Рубена Толмачова, який зі своїм відомим джазовим ансамблем «Man Sound» візьме участь у заспіві відомого в усьому світі «Щедрика».

PR-менеджер телеканалу «1+1» Ольга Гудзь повідомила з цього приводу: «Для фіксації рекорду України нам потрібно близько 2,5-3 тисяч учасників, які в унісон будуть співати одну з найвідоміших у світі українських пісень «Щедрик» в обробці Миколи Леонтовича».

Прес-служба міської ради інформує також, що масштабне, унікальне для України вокальне шоу «Битва хорів» стартує на телеканалі «1+1» наприкінці жовтня. Продюсери проекту обіцяють кардинально змінити уявлення українців про хоровий спів і довести, що хор – це стильно, модно і сучасно.

«Битва хорів» – українська адаптація всесвітньо відомого формату «Clash of the Choirs». Це шоу дебютувало на каналі «NBC» в 2007 році і надихнуло американців на створення культового телесеріалу «Glee».

Причому «Битва хорів» вмить завоювала серця глядачів. На сьогоднішній день цей формат адаптований у 15 країнах світу, серед яких Франція, Великобританія, Польща, Данія, Швеція.

«Битва хорів» – шоу, яке з першої хвилини вражає масштабністю і неймовірним розмахом. Битися на сцені між собою будуть вісім хорів по 15 учасників у кожному.

До перемоги їх поведуть зіркові наставники - ними стали виконавці, визнані в Україні, Росії і за кордоном: Алессандро Сафіна, Володимир Гришко, Руслана, Олег Скрипка, Ірина Білик, Злата Огневич, Гарік Кричевський та Наталія Гордієнко.

Довідка «Щоденного Львова»:

Текст «Щедрика»:

Щедрик, щедрик, щедрівочка,

Прилетіла ластівочка,

Стала собі щебетати,

Господаря викликати:

«Вийди, вийди, господарю,

Подивися на кошару, –

Там овечки покотились,

А ягнички народились.

В тебе товар весь хороший,

Будеш мати мірку грошей,

Хоч не гроші, то полова,

В тебе жінка чорноброва.

Щедрик, щедрик, щедрівочка,

Прилетіла ластівочка.

 

Текст пісні «Ой там у Львові»:

Ой там у Львові на старім замку,

Там сизий голуб пролітав.

Молодий жовняр стояв на варті,

Сперся на кріса, та й думав.

Ой, ти голубе маєш терпіння,

Лети в рідную сторону.

Занеси вістку, вістку до миленької,

Принеси мені новину.

Ой, летів голуб, ой летів сизий,

Летів в рідную сторону.

Шукав дівчину чорнобривую,

Знайшов у полі калину.

В полі калина, в полі червона

До долу листя схилила.

Тута й жовніре, тута й соколе

Твоя надія схована.

(Останні два рядки кожного куплету повторюються двічі)

Як повідомляв «ЩЛ», побиття у Львові рекорду масовості виконання пісні «Щедрик» планували 20 жовтня, однак 17-го перенесли цю подію на 26-те.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів