Завтра у Львівській філармонії – перлини світової класики

20:08 18 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: turka.at.ua

Зокрема їх виконає скрипаль-віртуоз, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів Олександр Божик (на світлині).

Концерт, який розпочнеться у Львівській філармонії 19 січня о 19:00, поєднає в собі музику двох епох – бароко й класицизму, а також, водночас, національних шкіл – італійської та австро-німецької. Зокрема, музику італійського барокового композитора Арканджело Кореллі, чий Різдвяний «Concerto grosso» звучатиме у філармонії, високо цінували і вивчали як Бах, так і Гендель. Твір, який прозвучить, не просто передає святкову атмосферу Різдва, але доторкається до духовної суті цього свята. 

«Барокову естафету» продовжить музика ще одного італійського майстра – Антоніо Вівальді. Прозвучить його концерт для двох скрипок з оркестром ля мінор.

«Високе бароко» буде репрезентоване й музикою Йоганна Себастьяна Баха, а саме його Бранденбурзький концерт № 5, де сольного значення набуває тріо флейти, скрипки й клавесина, партія якого тут особливо віртуозна. Напрочуд радісна і світла музика мотету «Exultate, jubilate» («Радійте, прославляйте») для сопрано з оркестром Вольфґанґа Амадея Моцарта вдало доповнить барокові твори Вівальді, Кореллі й Баха.

А його Симфонія № 25, одна з небагатьох написана у мінорній тональності, заповнить нішу чистої симфонічної музики. Ці твори прозвучать у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою Назарія Яцківа, який також виконає сольну партію клавесина.

Сольну партію скрипки виконають заслужена артистка України Лілія Гратило та музикант-віртуоз, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Олександр Божик. Сольну партію флейти виконає лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Михайло Сосновський. Партію сопрано виконає солістка Державної заслуженої академічної капели України «Трембіта» Аліна Заходякіна.

Вартість квитків – 40, 60, 80 грн. продаються вони в касі філармонії щоденно з 11.00 до 19.00 (235-89-46) та на ticketclub.com.ua. Абонементи – дійсні.

Про це повідомляє сьогодні, 18 січня, відділ реклами та маркетингу Львівської обласної філармонії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів