Як їдять суші японці?

12:33 24 липня 2024 р.

Фото до новини

Трапеза в Японії перетворюється на справжню церемонію.

Японська кухня це справжнє мистецтво. А ще Японія - це країна, де шанують та поважають вікові традиції народу. Самі японські страви дуже лаконічні та легкі, велику увагу приділяють подачі страв. Вони суворо дотримуються навіть найменших деталей. Тому трапеза в Японії перетворюється на справжню церемонію. Хочете скуштувати справжні традиції Японії? То замовляйте суші у Львові за акцією.

Як користуватися паличками для суші?

Їжа за допомогою паличок - це культурна спадщина Країни Вранішнього Сонця. З їх допомогою японці їдять будь-які страви. Перед тим, як брати до рук палички (хаші), потрібно знати кілька правил:

  • Руки та палички повинні бути чистими;
  • Не варто водити паличками над столом, розмірковуючи, щоб ще з'їсти;
  • Не варто також облизувати палички;
  • Не варто втикати палички у шматочки їжі, наколюючи їх неначе виделкою;
  • Не використовуйте свої палички, щоб брати їжу з загальної тарілки;
  • Не можна передавати їжу з одних паличок іншим;
  • Перед тим, як йти до японського ресторану, варто потренуватися, щоб звикнути їсти паличками.

Такі особливості притаманні японській культурі споживання їжі паличками.

Обережно зі соєвим соусом

Соєвий соус є обов'язковою приправою до суші та ролів, але з ним потрібно теж бути обачними. У розумній кількості соєвий соус додасть соковитості та пікантності страві. Але у великих кількостях, соус нівелює смак ролів, роблячи їх схожими один на одного.

  • Не вмочуйте у соєвий соус рис, а тільки рибу. Японці дуже довго навчаються техніки приготування рису, тому коли ви замочуєте рис у соус, таким чином ви ставите під сумнів працю майстра. А ще рис, мов губка, може увібрати в себе соус, та розсипатися.
  • Тонко занурюйте у піалу з соєвим соусом суші тією стороною, де риба. Таким чином соєвий соус додасть пікантності смаку, не перебиваючи основного смаку рису й риби.

Правила вживання маринованого імбиру

Ще одна помилка, яку допускають більшість відвідувачів закладів японської кухні, це вживання імбиру разом з суші. Роль імбиру полягає в тому, щоб освіжити смакові рецептори між вживанням різних видів ролів. Тому невеликий шматочок маринованого імбиру потрібно з'їсти перед тим, як брати рол з іншою начинкою. Якщо ви хочете трохи додати гостроти ролам, то можна використовувати невелику кількість васабі - покласти його на рол.

Ці прості правила допоможуть вам насолодитися незабутнім смаком суші та на деякий час відчути себе справжнім японцем. А допоможе вам створити справжню японську церемонію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів