Як вибрати парфуми на подарунок хлопцю

11:22 22 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Парфуми – універсальний подарунок, який можна піднести будь-якому чоловіку на різні свята.

Підібраний правильно, з увагою та любов'ю аромат стане невіддільним елементом його повсякденного, ділового або спортивного образу. Але як знайти запах, який припаде до смаку та буде відповідати зовнішності та статусу чоловіка?

Парфуми, в залежності від відсотка вмісту в ньому ефірних олій, поділяються на духи, одеколони та туалетну воду. Найбільше цих компонентів містить продукція першого типу. Вона найстійкіша – аромат тримається на шкірі понад шість годин.

Туалетна вода ароматизована вдвічі менше, її стійкість становить близько трьох годин. А в одеколоні тільки 3-5% ефірних олій, його запах може протриматися на шкірі не довше двох годин. Тому такий подарунок вибирають достатньо рідко.

При цьому всі парфуми, незалежно від виду, належать до тієї чи іншої групи ароматів. Запахи поділяються на сім основних типів:

  • цитрусові – в основі олії бергамоту, апельсина, лимона;
  • амброві – сильні аромати з нотами амбри, пачулі, мускусу;
  • квіткові – частіше жіночі купажі з нотами троянди, жасмину, конвалії;
  • фужерні – трав’яні та земляні ноти з елементами лаванди, бобу тонка, кумарину;
  • шкіряні – запахи шкіри з нотками смоли, тютюну;
  • деревинні – кедр, сосна;
  • шипрові – трав'яні, літні з відтінками бергамота, дубового моху й пачулі.

Цю класифікацію затвердило Французьке суспільство парфумерів ще в 1983 році.

Головні правила вибору парфумів

Немає більшої помилки, ніж купити духи на ринку, адже якість – головний фактор для такого подарунка. Також не варто орієнтуватися тільки на свій смак. Неправильним буде забувати про пору року надворі. Взимку краще вибирати більш важкі аромати. Влітку в хід ідуть свіжі, морські запахи.

Помилкою буде надушитися перед походом до магазину – це переб'є аромати нових парфумів. Також вибір ускладниться, якщо ви перенюхаєте за годину десяток варіантів. В кінці парфумерного марафону вже не зможете визначити «переможця».

Експерти радять скласти список можливих ароматів перед походом за подарунком. При цьому треба орієнтуватися на вік, характер, стиль та інші якості чоловіка. Потім треба вивчити в інтернеті марки духів, які підходять за всіма категоріями та тільки після цього продегустувати в магазині декілька найбільш підхожих варіантів.

Вибір духів на подарунок краще почати з визначення типу шкіри хлопця. Наприклад, підвищена пітливість дуже часто перебиває легкі запахи. Те саме стосується любителів гострої їжі й алкоголю. Їм варто дарувати більш насичені аромати. Протилежний випадок – володарі сухої шкіри. Їм не підійдуть різкі парфуми, оскільки будуть здаватися ще більш важкими.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів