Волонтери погасили марку «Домівки», яку Львів збудував біля лінії фронту

20:14 22 березня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 22 березня, керівник доброчинного проєкту «Тризуб Дентал», капітан запасу Ігор Ященко та волонтер Василь Мезенцев погасили марки, які були випущені з нагоди офіційного відкриття «Домівки» – міжконфесійного духовного осередку для захисників України (церкви святої Анни) в Карлівці у Донецькій області. За 18 кілометрів від лінії фронту.


Відео: Львівський пресклуб

Про це "Щоденному Львову " повідомив автор ідеї, волонтер, президент Національної спілки стоматологів України Мирон Угрин.

 - Через карантин, незважаючи на те, що всі роботи виконані, урочисте відкриття перенесено на невизначений термін. Але марки на конвертах погашені, і вони будуть вручені всім причетним до проєкту,- пояснив Мирон Угрин.

За його словами, ідея спорудження духовного осередку-церкви виникла в ті моменти, коли волонтерська високомобільна імплантологічна бригада приїжджала в Карлівку. А на неї там чекала група пацієнтів-бійців - не менше 20-30 осіб.

- Розписати їх по годинах було неможливо. Мусив бути хтось першим, а хтось тридцятим, а це - початок вранці одного дня і завершення - вранці наступного дня. Місця очікування - замало. Різні були думки: від залу з настільним тенісом - до каплички. Але з моменту, коли Олена Білоус познайомила мене з маляром Тарасом Лозинським, який продемонстрував мені свій фантастичний іконостас, написаний на склі, іншої думки, що це має бути прихисток у формі церкви, який би мав храмову частину, місце для очікування, бібліотеку та місце для лекцій, не виникало, - розповідає історію створення духовного осередку-церкви Мирон Угрин.

До проєкту, за словами Мирона Угрина, приєдналися львівський архітектор Богдан Гринько, відомий художник-шкляр Андрій Бокотей, який виготовив неперевершені вітражі. За оформлення іконостасу взявся відомий художник по дереву Володимир Вороняк. А прекрасну центральну люстру і бра виготовив художник по металу Роман Якубович.

- Дзвін був відлитий за кошти родин Олександра Ферендюка та Мирона Угрина. Підготовчі будівельні роботи, електрику та завершальні роботи виконав наш "perpetum mobile” Василь Мезенцев, заготовку лісу та монтаж дерев’яної частини зробила бригада з Верховини під керівництвом Богдана Маківничука, столярні монтажні роботи - Богдан Кашуба. Гутне шкло для вітражів та панікадило творив мій брат Юрій Угрин. Доріжки і килими приїхали з Яремче від родини Гундяків, Надійки та Юрія. Координатором на місці був наш Ігор Ященко,- повідомив Мирон Угрин.

Він розповів, що імена всіх жертводавців будуть увіковічнені на брусах церкви.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів