Владика УГКЦ здійснив у Львові чин умивання ніг пораненим воїнам і волонтерам (відео)

15:25 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла

Преосвященніший владика Михаїл, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ Михаїл, здійсниву Страсний четвер у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла чин умивання ніг учасникам АТО.

Преосвященніший владика Михаїл, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ Михаїл, здійсниву Страсний четвер у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла чин умивання ніг учасникам АТО. Серед них були військовослужбовці ЗСУ, поранені бійці які проходять курс лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, Прикордонної служби, Національної гвардії, Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та волонтери.

У Великопосному богослужінні взяв участь отець Степан Сус – голова Центру Військового Капеланства та настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архієпархії УГКЦ, а також військові капелани та священнослужителі храму. На завершення богослужінь Страсного четверга отець Степан подякував владиці Михаїлу за візит до храму та спільну молитву на передодні празника Христового Воскресіння.

Чин вмивання ніг здійснюється у Церкві в пам’ять новозавітньої події, в якій Ісус Христос умивав ноги своїм апостолам. Також сьогодні Церква святкує День Священства.

Про це Департамент інформації Центру Військового Капеланства Львівської архієпархії УГКЦ повідомив сьогодні, 9 квітня, на сайті львівського Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Натомість «Телеканал новин «24» інформує в четвер:

«У львівському храмі омили ноги пораненим воїнам АТО. Передвеликодній обряд у гарнізонному храмі Петра і Павла здійснив єпископ Української греко-католицької церкви владика Михаїл. До церкви бійці прийшли прямісінько з військового шпиталю.

Нагадаємо, у Чистий четвер у храмах митрополити омивають священикам ноги. Таким чином у церкві відтворюють події Таємної Вечері, коли Ісус Христос омив ноги своїм 12-ом учням. Обряд символізує служіння й упокорення ближньому. 

Сьогодні ж бійці розповіли: їм дуже приємно, що їх запросили взяли участь в обряді. Відчувають натхнення та очищення.

«Очищення душі – надія на оздоровлення, – каже військовослужбовець Михайло».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів