В якій палітурці книги кращі: у твердій або м'якій, переваги твердої та м'якої палітурки

11:33 17 лютого 2022 р.

Фото до новини

В якій палітурці краще вибрати книгу. Головні переваги твердої та м'якої палітурки. На які фактори слід звертати увагу під час вибору книги.

В якій палітурці книги кращі: у твердій або м'якій

Вибір книги – це не звичайна задача. Багато хто не знає, що краще, м'яка або тверда обкладинка. Кожен варіант має свої особливості та переваги, про які буде корисно дізнатися. Плануючи купити книги, варто враховувати, що важливе значення має як обкладинка, так і папір, адже у кожному варіанті вона різна.

Останні новинки та найцікавіші твори представлені в інтернет-магазині Yakaboo. У каталозі представлені книги різних жанрів і популярних авторів. Мешканці Києва можуть отримати замовлення одразу у день оформлення покупки.

Переваги м'якої палітурки

Ці обкладинки виготовлені з щільного паперу або картону. Такі книги мають досить велику популярність. М'яка обкладинка має певні переваги. Така обкладинка виготовлена з тонкого паперу, є клейова основа.

Головними перевагами м'якої палітурки є:

  1. Книги розраховані на короткі читання, компактні і легкі. Це ідеальний варіант, який можна взяти з собою в дорогу, салон літака і т.д.
  2. У м'якій палітурці випускаються твори практично всіх нових письменників. Це можливість читачів ознайомитись із цікавими творами.
  3. Економічність видання. Якщо твір має великий попит, то може бути збільшений його тираж.
  4. Клейова основа досить міцна, не рветься та довго зберігає цілісність.
  5. Широкий асортимент, так як автори-початківці, які не мають великої кількості шанувальників, видаються саме в м'якій обкладинці. Це чудовий шанс для письменника знайти свою аудиторію.
  6. Простіший процес виготовлення, порівняно з твердою обкладинкою. В останньому випадку потрібне спеціальне обладнання. Тому виробництвом таких книг, як правило, займаються великі видавництва.

У м'якій обкладинці можна побачити твори, які вже є у твердому варіанті. Такі книги мають нижчу вартість, завдяки чому і мають великий попит. Термін використання м'яких плетінь невеликий. Але за акуратного звернення його можна збільшити. Якщо твір популярний, тираж може бути досить великий.

Переваги твердої палітурки

Такі варіанти є затребуваними. Справа в тому, що в твердій палітурці завжди видаються твори відомих авторів, які чекають мільйони читачів.

Головними перевагами такої обкладинки є:

    1. Випускаються твори найпопулярніших авторів. Через кілька місяців у продажу з'являються книги та у м'якій обкладинці.
    2. Тривалий час зберігається зовнішній вигляд, можна багато разів перечитувати улюблену історію.
    3. Чудовий варіант подарунка. Книга у твердій обкладинці виглядає дорого та престижно.

Таке видання дуже гарне зовні. Книга може стати чудовим доповненням до колекції. До того ж тверда обкладинка дуже приємна на дотик і під час читання не з'являтимуться негарні заломи.

Яку палітурку краще вибрати?

Визначитись часом буває дуже важко – м'яка або тверда обкладинка. Тут слід враховувати такі фактори:

  1. Вартість – твердий варіант буде дорожчим, оскільки використовується високоякісний папір.
  2. Довговічність - твори в м'якій обкладинці мають поганий захист і вже після першого прочитання починають втрачати свій привабливий зовнішній вигляд. Тому і термін використання у них менший.
  3. Якість – у твердому варіанті папір щільніший, не піддається швидкому зносу.
  4. Обкладинка – тверда обкладинка виконана з щільного картону. Для збільшення терміну використання передбачено додатковий захист.
  5. Тип книги – тверда обкладинка більш довговічна, тому такі твори переважно є бестселерами, бібліотечними книгами, довідниками тощо. Подібні видання розраховані на довготривале використання.

Книги як у м'якій, так і твердій палітурці в широкому асортименті представлені в «Yakaboo». Тут можна знайти твори на будь-який смак і найрізноманітніших жанрів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів