В Україні державною мовою друкують «аж» 18,5% журналів і 30% газет

21:10 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: galsports.com

А книг імпортують з Росії більше, аніж друкують власних.

Як передає сьогодні, 7 листопада, інформагенція «УНН», координатор проекту «Становище української мови» Тарас Шамайда повідомив під час прес-конференції, що в нашій країні її державною мовою друкується половина книг. Але більшість з них – навчальна література.

Натомість масовий імпорт книг з Росії перевищує їх випуск в Україні. Тарас Шамайда інформував також, що падає кількість газет, які видаються українською мовою, яких тепер у нашій країні – лише 30%.

«Тиражі журналів, які видаються українською, трішки піднялись, проте слід враховувати число цих журналів, різні державні бюлетені та вісники, – повідомив також Тарас Шамайда. – А кількість журналів українською мовою – 18,5%».

Окрім цього, за його словами, в кінопрокаті зросла сумарна кількість фільмів, дубльованих або озвучених українською мовою. Зокрема, цього року – 71% фільмів в загальному кінопрокаті, тоді як минулого року – лише 64,8%.

Решта 28% фільмів мають субтитри українською мовою. Зокрема – фільми російського виробництва.

Як інформував «Щоденний Львів», за даними голови Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афоніна, російська книга займає три чверті українського книжкового ринку й тільки його п’ята частина представлена продукцією українських видавництв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів