Упродовж тижня українського кіно у Львові збиратимуть кошти на адвоката заручнику рашистів (відео)

23:58 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Гроші для порятунку режисера Олега Сенцова вже збирали у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Луцьку й Тернополі.

У Львові стартував тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова. Українського режисера у травні цього року незаконно затримали у Криму під час протестних акцій.Зараз Олега Сенцова утримують у московській в'язниці.

Затримали Олега у Криму ще 11 травня. А пізніше його етапували у СІЗО Лефортово у Москві. Йому загрожує до 20 років ув'язнення. Тому зараз дуже важливо аби українському режисерові знайшли справді хорошого адвоката.

Львів – шостее місто фестивалю українського кіно на підтримку Олега Сенцова. До того гроші для полоненого українського режисера вже збирали у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Луцьку та Тернополі. Стартував тиждень українського кіно із стрічки Сенцова «Гамер».

Ціна на квитки 30 гривень. Під час фестивалю покажуть п’ять стрічок. Серед них є й сімейна комедія. Фільм «Трубач» – історія про суперництво двох дитячих оркестрів. Все як у дорослих – любов, інтриги, заздрість і звичайно добро, яке перемагає зло.

Голова державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко переконує, що у перспективі українці матимуть свої вітчизняні серіали та фільми. Тому, якщо з екранів зникнуть російські пропагандистські стрічки, глядач цього не помітить. За неофіційними даними українські телеканали за рік сплачують сотні мільйонів доларів за дозвіл на трансляцію російського фільму чи серіалу. 

Про це повідомили сьогодні, 23 жовтня, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів