У центрі Львова освячуватимуть на Богоявлення воду

14:00 16 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

19 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові традиційно відбудеться щорічний чин освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій міста.

Про це повідомили в понеділок, 13 січня, у Львівській міськраді. Там також розповіли, що до спільної молитви та колядування запрошують усіх мешканців та гостей Львова, які зможуть взяти додому освячену воду.

19 січня о 13.00 на площі Ринок розпочнеться вітання колядками львівських хорів, зокрема – хору Львівського ставропігійного братства святих апостола Андрія Первозванного, «Ставрос». А о 13.30 – загальноміський екуменічний молебень та освячення води за участю духовенства усіх християнських конфесій міста.

Чин освячення води, відповідно до графіку, очолить митрополит Львівський ПЦУ Макарій, який зазначив: «У молитві варто єднатися не лише у цей день, у ній варто єднатися і у інші значні свята, тому що Христос – один, і загальне Богослужіння, чи освячення води, – є тим моментом до якого жителі нашого міста долучаються спільно і чисельно, і це дуже подобається львівській громаді. Ця традиція загальноміського водосвяття започаткована у Львові, а згодом поширилася і на інші міста».

Як інформував «ЩЛ», у Львові відбулося благодійне родинне свято «В гостях у Василя та Маланки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів