У центрі Львова облаштують сухий фонтан

17:45 15 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові облаштують на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької сухий фонтан.

Про це повідомили в середу, 15 травня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Управління архітектури та урбаністики ЛМР зараз працює над корегуванням проекту спорудження нового фонтану і проходженням експертиз. Натомість демонтаж старого фонтану розпочнеться після 25 травня».
Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля зазначив: «Маємо проект демонтажу існуючого фонтану перед Оперним театром. На наступній сесії Львівської міської ради мають виділити 300 тисяч гривень на демонтажні роботи, які плануємо розпочати після 25 травня».

«Виконати роботи з облаштування нового сухого фонтану біля Оперного театру висловила бажання компанія «Сокар». Наприкінці цього тижня їхні представники мають оглянути місце розташування фонтану і визначиться з типами мощення та як швидко фінансуватимуть проект», – поінформували також у міськраді.

«Компанія «Сокар» висловила бажання інвестувати кошти в заміну фонтану перед Оперним театром. Це буде сухий фонтан. Буде зроблено замощення площі перед Оперним, а демонтаж існуючого фонтану ми будемо робити самі. Треба подумати, де потім можна використати існуючий фонтан, в якому районі міста можна буде його задіяти», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Паралельно треба навести лад на «стометрівці» –встановити якісні лавочки та зробити освітлення. Ці роботи потрібно виконати в стилі, який відповідає сьогоднішнім реаліям. Цей фонтан і площа має бути одним із символів нашого міста», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів