У Шевченківському гаю Львова завершують облаштування паркової зони

12:20 23 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова оглянув хід виконання робіт з будівництва Інформаційно-освітнього центру та парковки в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького на вулиці Чернеча Гора (Шевченківському гаю).

Про це повідомили у вівторок, 23 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «В Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького на вулиці Чернеча Гора ведуться роботи із будівництва інформаційно-освітнього центру, готується проектно-кошторисна документація на створення нового адміністративного корпусу й завершують роботи з облаштування паркової зони».
Міський голова Львова зазначив: «Є стоянка, вона тут потрібна, але важливо визначити необхідність влаштування зелених зон. У нас був випадок, коли впала опора обленерго, що призвело до збитків самим мешканцям. Після цього були окремі доручення, треба перевірити їх виконання».

Голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський акцентував на тому, що важливим є питання безпечності розташування високовольтних ліній обленерго. Андрій Садовий запропонував врегулювати з обленерго питання безпеки розташування високовольтних ліній електропередач і розглянути можливість облаштувати більшу кількість додаткових паркомісць на парковці, на випадок великого навантаження під час проведення великих свят в музеї», – поінформували також у міськраді.

«Проектанти повідомили міському голові, що, враховуючи навантаження на парковку, було прийнято рішення влаштувати парковку плиткою, а не будівельною крихтою.

Директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда розповіла, що наступного року розпочнеться будівництво третього проекту – адміністративного корпусу», – розповіли також у міськраді.

«За словами Наталії Бунди, адмінкорпус планують розпочати будувати наприкінці цього року, або на початку наступного року. Інформаційно-освітній центр та парковку планують облаштувати до кінця цього року. Також на нараді обговорено питання використання парковки відвідувачами Музею та мешканцями прилеглих вулиць. Проектант запропонував на в'їзді на парковку влаштувати електронну систему обліку», – повідомили також у міськраді.

Андрій Садовий зазначив: «Є чимало зауважень до узгодження усіх деталей проекту. Але, якщо все продумати і логічно об'єднати, буде хороший простір. Важливо продумати, як транспорт сюди буде заїжджати з вул. Личаківської, скільки тут може розміститись машин. Пропоную всі ці моменти продумати і провести наступного тижня тут повторну нараду».

«Міський голова доручив департаменту містобудування, департаменту розвитку та «Інституту просторового розвитку» з Музеєм народної архітектури і побуту опрацювати всі питання, які виникли, знайти проектні рішення, аби ці роботи можна було виконати ще цього року. Під час наради оглянули виконання робіт з будівництва інформаційно-освітнього центру. Андрій Садовий зробив підряднику зауваження щодо темпів виконання робіт», – поінформували також у міськраді.

Міський голова наголосив: «Для мене важлива якість і щоб ці роботи цього року були завершені. Також потрібно продумати питання щодо облаштування площі для закладу громадського харчування. Треба зараз зрозуміти, скільки є охочих орендарів, які б тут облаштували такий заклад. Нам потрібно підсилити роботу щодо функціоналу цих приміщень, через конкурс визначати компанію, яка буде обслуговувати заклад харчування».

«Проектом передбачено влаштування 16 туалетів для відвідувачів парку. Проектант зазначив, що у комплексі передбачений поліфункціональний зал», – розповіли також у міськраді.

«Проектом передбачено лекторій, функціонал продуманий. Заклад харчування буде не великий, ймовірно, невеличка кав'ярня», – повідомила директорка департаменту розвитку Наталя Бунда.

«Інформаційно-освітній центр загалом коштує 29 мільйонів гривень. Відтак, Андрій Садовий дав доручення опрацювати питання менеджменту Центру та провести круглий стіл з фахівцями щодо функціоналу облаштування Центру», – розповіли також у міськраді.

«У ході наради оглянули центральну доріжку, яку пропонують облаштувати як пішохідну смугу з зеленими зонами та лавочками, але з можливістю заїзду спецтехніки. Проектант пропонує влаштувати також нове покриття, нові опори освітлення, вуличні меблі», – поінформували також у міськраді.

Наталія Бунда розповіла: «Старі каси музею будуть демонтовані, вхід в музей буде через інформаційно-освітній центр, відтак центральна доріжка стане пішохідною зоною та громадським простором».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів