У пісенному фестивалі Молода Галичина взяли участь більше 80 виконавців з 8 країн світу

00:04 13 липня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині відбувся Міжнародний фестиваль сучасної української пісні «Молода Галичина».

Про це інформує пресслужба  ЛОДА, пише Dailylviv.

Міжнародний фестиваль сучасної української пісні «Молода Галичина» – це один з найстаріших конкурсів в Україні. Щорічно фестиваль організовують у Новояворівську, що на Львівщині. Цьогоріч конкурс-фестиваль присвятили 30-тій річниці Незалежності України.

За словами організаторів, цей фестиваль є професійною платформою для демонстрації вокальної майстерності перед професійним міжнародним журі, що обирає володаря Гран-прі та лауреатів у різних музичних жанрах та вікових категоріях. Зазвичай, у конкурсній програмі беруть участь близько 100 молодих співаків з різних країн світу віком від 10-ти до 25-ти років.

Завітав на гала-концерт 28-го Міжнародного фестивалю також очільник Львівщини Максим Козицький.

«Фестиваль «Молода Галичина» – це добра багаторічна традиція, яка презентує нам вокальну майстерність молодих виконавців не лише з України, а й з усього світу. Це місце, де лунає сучасна українська пісня, місце, де панує неймовірна творча атмосфера. І взагалі – фестиваль «Молода Галичина» – це ще й чудова промоція прекрасного Яворового краю і всієї України! Думаю, цьогоріч організаторам довелося докласти вдвічі більше  зусиль, щоб реалізувати цей захід, але воно однозначно того вартує! Щиро вітаю усіх присутніх із тим, що 28-й Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина» успішно відбувся! Хай лунає українська пісня! Завжди і всюди!», - зазначив голова Львівської ОДА.

Наприкінці заходу відбулась церемонія нагородження учасників та переможців конкурсу. Цьогоріч участь у фестивалі взяли понад 80 виконавців з 8 країн світу – Молдови, України, Румунії, Ірану, Сирії, США, Єгипту, Англії.

Довідково:

За свою яскраву та багатогранну історію фестиваль «Молода Галичина» став знаковою подією в мистецькому житті України, здобув велику популярність серед талановитої молоді багатьох країн світу. Свого часу володарями Гран-прі та лауреатами «Молодої Галичини» стали відомі нині українські виконавці — Тіна Кароль, Катерина Бужинська, Анастасія та Вікторія Петрик.

У межах фестивалю проводять: міжнародний конкурс молодих виконавців; концерти сучасної української рок-музики, майстер-класи професійних  вокалістів та митців, творчі зустрічі з композиторами, продюсерами, поетами-піснярами, концерти професійних та аматорських колективів, зірок української та закордонної естради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів