У новорічну ніч на Майдані – вертеп з «тітушками»

16:36 31 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: styknews.info

Участь у ньому візьмуть політики, журналісти, громадські діячі й митці.

Про це повідомляють організатори Євромайдану, які додають, що цієї ночі на ньому також планують спробу встановити новий світовий рекорд з кількості людей, котрі одночасно виконують національний гімн. Окрім цього, зі сцени Майдану виступлять 20 українських гуртів і виконавців, серед яких ТНМК, «Тартак», Руслана, «Скай», Лана, Марія Бурмака і «Мандри».

Про це йдеться в повідомленні на сайті «Батьківщини» з посиланням на депутата парламенту Олеся Донія. За його словами, концертна програма розпочнеться о 21:00.

Наздогнати і перегнати Індію

«Ми ухвалили концепцію «барикадного» Нового Року. Запрошувати на виступи зірок естради, які не розуміють духу Майдану, на наш погляд недоцільно. Тому в новорічну ніч зі сцени виступить перша двадцятка українських рок-гуртів, які до цього постійно брали участь у житті Майдану», – поінформував також Доній.

За словами депутата, на Майдані будуть присутні представники Книги рекордів Ґіннеса, які мають зафіксувати новий світовий рекорд з кількості людей, що співають національний гімн. Виконувати його планують о 23:50.

Щоб порахувати усіх учасників дійства, організатори планують розбити головну площу столиці на 50 секторів. Кожен із них зніматимуть на фото й відео, щоб потім вичислити приблизну кількість людей на квадратний метр. Чинний на сьогодні світовий рекорд з виконання національного гімну належить індійцям.

6 травня 2013 року у місті Лакнау на півночі країни гімн Індії одночасно заспівали 121 653 особи, повідомляє сайт «Книги рекордів Ґіннеса». Усі вони – працівники корпорації «Sahara India Pariwar» – другого за кількістю робочих місць роботодавця Індії.

На думку співачки й активістки Майдану Руслани Лижичко, українці цілком зможуть побити цей рекорд. «Були люди, які запитали мене: а якщо ми не зберемося? Я сказала, що це малоймовірно, тому що все-таки на Майдані кожної неділі весь цей час збиралася велика кількість, і єдине, що ми не здогадалися тоді це зафіксувати», – сказала вона журналістам.

Безалкогольне шампанське

Іншою родзинкою свята обіцяє стати «зірковий вертеп», ролі в якому гратимуть понад 20 відомих людей. Як повідомляє сайт «Батьківщини», одного з трьох Царів гратиме художник і письменник Лесь Подерв'янський, Ірода – депутат парламенту Володимир Ар'єв, одного з чортів – художник і активіст Сергій Поярков, солдата – співак Сашко Положинський, а «тітушок» - музиканти Фоззі і Фагот.

Раніше в опозиції також казали, що в новорічну ніч на Майдані забезпечать харчування і вже закупили тисячу пляшок безалкогольного шампанського. А в київському метрополітені повідомили, що з нагоди свята продовжать рух поїздів на годину – до 1-ї ночі. Про це інформує у вівторок «BBC Україна».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан готує рекордРуслана Лижичко запрошує на Новий рік у Київ, де в новорічну ніч заспівають Державний Гімн України – для Книги рекордів Гіннеса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів