У Львові зібрали кошти для Майдану й на фестивалі «Прощання з колядою»

15:02 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: stavropigia.lviv.ua

Цю акцію організувало ставропігійне братство святого апостола Андрія Первозваного УАПЦ.

Як інформує в понеділок портал «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», 2 лютого в приміщенні Львівського будинку органної та камерної музики відбувся XVII-й фестиваль української коляди «Прощання з колядою», який щорічно проводиться Львівським ставропігійним братство святого апостола Андрія Первозваного УАПЦ. Цьогорічний захід був присвячений українським патріотам на Майдані.

Під час проведення розколяди братчики організували збір коштів на лікування поранених у Києві. Захід зібрав велику кількість духовенства та вірних УАПЦ у Львові. Підтримати Україну прибули також українські колективи з діаспори (Польща та Румунія), а також хори храмів УАПЦ Львова, Золочева та Івано-Франківська та львівської парафії Преображення ГНІХ УГКЦ.

Молитвою за Україну та її народ розпочав фестиваль Митрополит Львівський УАПЦ Макарій разом із численним духовенством єпархії. А «голос» львівського «Євромайдану» Софія Федина разом із залом соборно колядували повстанські коляди. 

Саме під час виконання цих творів і відбувся збір коштів, результати якого було оголошено наприкінці розколяди. Всього було зібрано 13 000 грн. та 50 євро. Голова організаційного комітету Юрій Федів повідомив «РІСУ»: «Цього дня ми об’єднали в молитві сотні львів’ян. Ми зуміли зібрати кошти для потерпілих та водночас організували творчу зустріч наших колективів та добрих друзів». Завершився фестиваль «Прощання з колядою» соборною молитвою за Україну «Боже Великий».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів