У Львові завершується Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев»

19:12 5 жовтня 2014 р.

Євгена Кравс / «День»

Євгена Кравс / «День»
Фото: Фрагмент вистави Театру ім. Марії Заньковецької, який також взяв участь у «Золотому Леві», «Назар Стодоля» за Тарасом Шевченком

Організатори заходу декларували, що перерахують половину коштів від реалізації квитків на підтримку армії.

Міжнародному театральному фестивалю «Золотий лев-2014» уже 25-й минув. Цього року фест перебігав із 27 вересня до 5 жовтня.

Зважаючи на ситуацію в країні, «Лев-2014» проходив під гаслом «Схід і Захід разом!». Львів’яни та гості міста мали можливість побачити на сценах львівських театрів вистави колективів із Німеччини, Білорусі, Польщі та України.

За словами організатора і незмінного впродовж чверті століття директора заходу Ярослава Федоришина, театральні трупи з-за кордону привезли свої вистави до Львова для того, щоби «підтримати українське театральне мистецтво і бути разом із Україною у складний для ней час». Важливо, що у репертуарній афіші фестивалю були вистави театрів зі Сходу України, зокрема – з Луганська.

Це спектаклі «Сон» Луганського академічного обласного театру ляльок та «Кольори» Луганського академічного обласного російського драматичного театру. Остання фестивальна вистава, а це «Квітка Будяк» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, розпочалася у Театрі імені Марії Заньковецької о 19.00.

Організатори розраховували, що відвідають вистави «Лева» щонайменше 30 тисяч глядачів, і декларували, що половину коштів від реалізації квитків перерахують на підтримку армії. «Інформацію про те, скільки насправді публіки було на фестивалі, читайте у найближчих числах «Дня» – повідомили сьогодні, 5 жовтня, львівський кореспондент столичної газети «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів