У Львові запланували мистецьку акцію «Похорон рибок»

17:45 24 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/comfycity.lviv

У середу, 24 липня, з 18:30 до 19:00 на вулиці Володимира Великого, 26а у Львові, де раніше був магазин «Океан», запланували провести мистецьку акцію «Похорон рибок».

Про це повідомили на сторінці мистецької акції «Похорон рибок»в інтернет-мережі «Facebook», де також розповіли, приводом для неї став «Мозаїчний рельєф на фасаді магазину «Океан» у Львові, 1982-2019, автор – видатний галицький художник, Заслужений художник України, лауреат Національної премії імені тараса Шевченка, Народний художник України і почесний громадянин Львова, Володимир Йосипович Патик (1926-2016)».

«Витвір мистецтва було цінічно знищено, попри обіцянки зберегти мозаїку в ході реконструкції магазину Океан від ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп». Більш того, збереження мозаїки було обов'язковою умовою погодження реконструкції міськвиконкомом. Але, на жаль, у тексті рішення міськвиконкому №138 від 15 лютого та у затверджених ним містобудівних умовах та обмеженнях на реконструкцію «Океану» жодної згадки про збереження мозаїки не було», – поінформували також на сторінці мистецької акції «Похорон рибок» в інтернет-мережі «Facebook».

Організатори «Похорону рибок» пояснили: «Акцією хочемо підняти питання свавілля забудовників та бездіяльності посадовців міста. Не знаємо який об'єкт наступний - тому львів'яни повинні захищати своє місто! Приходьте на 18:30 в чорному на акцію похорону рибок...».

Нагадаємо, син автора панно Остап Патик  19 липня скликав пресконференцію, на якій звинуватив ЛМР у потуранні забудовнику.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів