У Львові захисникам України передали десять тисяч яблук, груш і слив

17:16 19 серпня 2020 р.

Фото до новини

Спільнота Гарнізонного храму та капелани передали військовим Львову понад 5 тон фруктів.

У День Преображення Господнього або, як його називають в народі, Яблучного спасу, спільнота Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та капелани, передали військовим Львову понад 5 тон овочів та фруктів. 

Традиційні у цей день подарунки отримали військовослужбовці Збройних сил, прикордонники, військова служба правопорядку, нацгвардійці та курсанти Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. 

У 2 Галицьку бригаду фрукти привіз капелан отець Андрій Сіданич. Разом з нацгвардійцями капелан помолився та освятив дарунки, після чого усі могли пригоститись смаколиками. Як зазначив отець Андрій, така традиція, дарувати фрукти військовим у цей день, виникла щонайменше шість років тому.

«Направду, я навіть точно і не згадаю, коли ми розпочали саме у ДеньПреображення Господнього возити фрукти військовим, - говорить отець Андрій, - можливо 6 років тому, а можливо і більше. Дуже цікаво, що коли приїздимо закуповувати, то інші купують кілограмами, а ми по 5000 тисяч яблук, 5000 тисяч груш».

Помаранчевий Львів відзначить День незалежності на свіжому повітрі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів